Genk pakt voor het eerst 6 op 6 sinds eind augustus na ruime zege tegen ontstellend zwak Waasland-Beveren

Bongonda schotelde Onuachu de 2-0 op een dienblaadje aan.
Photo News Bongonda schotelde Onuachu de 2-0 op een dienblaadje aan.
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
4
1
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Racing Genk deed wat het moest doen: drie punten pakken tegen Waasland-Beveren. De Limburgers hadden niet de minste moeite met het team van trainer Arnaud Mercier, dat zich met de week meer profileert als dé degradatiekandidaat nummer 1. Genk blijft de top zes in het vizier houden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Van zijn laatste tien officiële matchen won Genk er één. Overlopen van vertrouwen deed de uittredende landskampioen bijgevolg niet, maar gelukkig was er vanavond Waasland-Beveren. De Freethielploeg is momenteel als een bruistablet voor tegenstanders met hoofdpijn: snel even doorslikken en je bent er weer even bovenop.

Wolf met felicitaties voor Vandevoordt, die weliswaar weinig gesolliciteerd werd door een erg zwak Waasland-Beveren.
BELGA Wolf met felicitaties voor Vandevoordt, die weliswaar weinig gesolliciteerd werd door een erg zwak Waasland-Beveren.

Wat Beveren in de Luminus Arena op de mat legde, was ont-stel-lend zwak. In heel de eerste helft kwamen de bezoekers amper over de middellijn, laat staan dat ze Genks doelman Vandevoordt konden bedreigen. En Genk? Dat deed rustig zijn ding. De thuisploeg monopoliseerde de bal en plaatste een paar keer een versnelling. Dat volstond voor een droge 3-0 voorsprong bij de rust. Bongonda, Onuachu en Lucumi zorgden voor de goals. Vooral de tweede treffer was fraai - er ging een vlotte collectieve aanval aan vooraf. Bongonda, die voor het eerst als nummer tien werd uitgespeeld, leverde de assist af.

Geen overbodige luxe

De tweede helft verliep volgens een voorspelbaar scenario. Genk zette zichzelf in spaarstand, waardoor Beveren toch ook af en toe eens de neus aan het venster kon steken. Kansjes voor Koita en Kobayashi leverden echter geen goal op. Het was integendeel Sander Berge die er aan de overkant na een corner van Hagi 4-0 van maakte. Doelman Pirard hield de ingevallen Samatta even later van de 5-0. En in de slotfase redde Waasland-Beveren zowaar nog de eer, via een rake kopstoot van Vukotic.

Veel belang had dat late doelpunt niet meer, al had Maarten Vandevoordt na zijn moeilijke Europese debuut tegen Napoli ongetwijfeld gehoopt op een clean sheet. Maar goed, het belangrijkste voor de Genkenaars was de drie punten pakken. Gezien de eerdere overwinningen van rechtstreekse Play-off 1 concurrenten Charleroi, Zulte Waregem en Moeskroen was dat geen overbodige luxe.

Neto Borges was een van de betere Genkies.
BELGA Neto Borges was een van de betere Genkies.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Hopelijk laat men deze opstelling een aantal keren staan en zit men niet altijd te vervangen, wat wel opvallend is dat de drie van de vier doelpunten kwamen van acties op de rechterkant en van de linkse kant kwam zo goed als niets.

  • Polutnik Ronald

    Her Wolf is punten aan het scoren en dat tegen de voorlaatste in de rangschikking .

  • hugo wouters

    Onuachi in plaats van Samatta, ongelooflijk is dat, krijgt die coach opdracht van De Conde om deze wandelaar op te stellen om zijn verkoopwaarde te verhogen. Was veruit de slechtste speler op het veld tegen Napoli. Miste gewoon loepzuivere kans om gelijk te maken. En zelfs met zijn 2,08 cm grootte verliest hij kopduels tegen kleinere tegenspelers.