Genk-Oostende uitgesteld naar dinsdag 3 februari

De wedstrijd tussen Racing Genk en KV Oostende (14u30) gaat dan toch niet door. Scheidsrechter Verbist heeft het veld in de Cristal Arena in extremis afgekeurd, waardoor het duel wordt uitgesteld naar een latere datum. "Ik kon de wedstrijd wel laten beginnen, maar als je ze dan na een half uur moet stopzetten heeft het ook geen zin", zei de scheidsrechter in een eerste reactie. "Bovendien kon ik de veiligheid van de spelers niet garanderen, en was het veld dan ook helemaal naar de vaantjes geweest." Na overleg met de rechtenhouders en de lokale overheid, werd beslist om de wedstrijd af te werken op dinsdag 3 februari 2015 om 20u30.

Standard - Lokeren (18u) en Cercle Brugge - Waasland-Beveren (20u) van later op de avond kunnen ondanks de barre weersomstandigheden wél gespeeld worden. Dat maakte kalendermanager Nils Van Brantegem deze middag bekend.

Vroege inspecties
"Omdat het KMI slechte weersomstandigheden voorspelde voor zaterdag, hebben de scheidsrechters omstreeks 10u ter plaatse een inspectie van de terreinen uitgevoerd", meldde Van Brantegem rond de middag nog. "Momenteel wordt in Genk het terrein volledig sneeuwvrij gemaakt om de wedstrijd om 14u30 te kunnen laten doorgaan", klonk het toen, maar intussen bleek er toch te veel sneeuw gevallen om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan.

"In Luik en Brugge zijn er momenteel geen problemen. Na consultatie van alle partijen (veiligheidsdiensten, KMI, clubs, rechtenhouders) is dan ook beslist dat alle wedstrijden momenteel doorgaan op het geplande uur", aldus de kalendermanager, die de supporters ook nog oproept zich voorzichtig en tijdig naar de stadions te begeven.

PHOTO_NEWS