Ga naar de mobiele website
^ Top

Genk ontslaat Emilio Ferrera al na één speeldag, Pierre Denier pakt voorlopig over

RC Genk heeft trainer Emilio Ferrera al na amper één speeldag van het nieuwe voetbalseizoen de laan uitgestuurd. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Genk verloor zondag op de openingsspeeldag van KV Mechelen met 3-1. "Daar waar iedereen uitkeek naar een nieuwe start na een moeilijk seizoen, werd de eerste wedstrijd op KV Mechelen verrassend zwak ingezet. Op een extra raad van bestuur werd er maandagavond beslist de samenwerking met Emilio Ferrera onmiddellijk stop te zetten", klinkt het op de website van de club. Assistent-coach Pierre Denier zal de trainingen leiden tot er een opvolger is aangeduid.

Na de nederlaag op KV Mechelen werd een speciale zitting van de raad van bestuur samengeroepen. Daar werd gisterenavond laat beslist om Ferrera te ontslaan. Volgens Het Belang van Limburg hadden Herman Nijs, voorzitter van de sportieve commissie, en Gunter Jacob, sportief directeur, in de vooravond tijdens een persconferentie al laten verstaan dat de pijnlijke nederlaag in Mechelen Ferrera zwaar was aangerekend. Vooral de manier waarop de spelers zich naar de slachtbank lieten leiden, was in slechte aarde gevallen.

"Ik zag op het veld niks terug van de over-mijn-lijk-mentaliteit die je bij de start van het seizoen mag verwachten", aldus Nijs. "Na die vroege voorsprong zakten we als een kaartenhuis in mekaar. Dat is eerst en vooral de verantwoordelijkheid van de spelers. Maar de trainer moet op dat vlak een toegevoegde waarde hebben."

Mario Been
Emilio Ferrera volgde eind februari de ontslagen Mario Been op bij de Limburgse club. De 47-jarige Brusselaar leidde RC Genk in extremis naar een plaats in play-off I en werd daarvoor beloond met een contractverlenging van twee seizoenen. Een zwakke prestatie van zijn elftal zondag op het veld van KV Mechelen kost hem nu echter al na één speeldag de kop. Zaterdag ontvangen de Limburgers op de tweede speeldag in de competitie Cercle Brugge.

belga
BELGA
belga
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug