Genk ontslaat Dirk Degraen

belga
Dirk Degraen, de algemeen directeur van Racing Genk, wordt ontslagen. Na dit seizoen moet Degraen opstappen. Zoals het Laatste Nieuws vandaag al meldde lag Degraen binnen de bestuurskamer fel onder vuur. Vanmorgen werd het nieuws bevestigd. De algemeen directeur krijgt de zwarte piet toegeschoven na het tegenvallende seizoen.

Leden van het directiecomité zijn vorige week in spoedzitting bijeengekomen. Mogelijk is daar al beslist over het lot van Degraen. Vanmorgen werd het nieuws officieel bevestigd. Degraen, die volgend jaar 50 wordt, heeft nog een contract tot het einde van volgend seizoen. Daarna moet hij opstappen.

"Meningsverschil over visie"
Genk plaatste vanmorgen een officiële mededeling op zijn website: "KRC Genk en Dirk Degraen hebben beslist om hun professionele samenwerking te beëindigen op het einde van het seizoen. Dit gebeurt nadat gebleken was dat een verdere samenwerking niet meer mogelijk was door een meningsverschillen over visie en en werking van de club in de toekomst. Dirk Degraen zal tot het einde van het seizoen de lopende zaken opvolgen en overdragen en nog een tijd ter beschikking staan om informatie te verlenen."

Bedankingen
"De club wenst Dirk Degraen te bedanken voor zijn inzet en verwezenlijkingen voor de club. Dirk Degraen wenst alle supporters, collega's, spelers en technische staf van harte te bedanken voor de samenwerking van de afgelopen 5 jaar en wenst de club het allerbeste. Dirk Degraen zal morgen een korte toelichting geven aan de pers."

Rijkste club
Degraen werkt sinds 2009 bij Genk en bouwde in die periode een reputatie van spijkerharde zakenman. Zo speelde hij een sleutelrol in de transferdossiers van Courtois, De Bruyne en Benteke en zorgde er op die manier mee voor dat Racing Genk uitgroeide tot de rijkste club van België. Na de tegenvallende resultaten voor en na Nieuwjaar kwam hij zwaar onder vuur te liggen, vooral bij de fans. Er werd zelfs een kassei door zijn raam gegooid.

Lees er meer over in Het Laatste Nieuws, HIER DIGITAAL te bekijken.