Genk neemt optie op play-off 1 na gouden driepunter tegen Antwerp

Photo News
Racing Genk heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd voor play-off 1. In eigen huis hebben de Limburgers de scalp genomen van rechtstreekse concurrent Antwerp: 4-0. De Genkenaren wippen zo voorlopig naar de vijfde plek, de troepen van Bölöni blijven achter met één op twaalf.

Bekerfinalist Racing Genk zit de laatste tijd in een goede flow. De ploeg in vorm nam het vanavond op tegen Antwerp, waar de motor al een tijdje sputtert. En dat was meteen merkbaar in de openingsfase. In minuut vier gooide Sinan Bolat bewust een tweede bal op het terrein, het gevolg: vrije trap voor Genk. Ruslan Malinovskyi nam zijn verantwoordelijkheid en joeg het leer vervolgens prinsheerlijk in de verste hoek. Man met een gouden linker. 

Photo News

Play-off 1 plots ver weg voor Antwerp. Dat besefte ook Laszlö Bölöni, die zijn kalmte aan de zijlijn verloor. Ref Wim Smet kende geen compassie: de Roemeense oefenmeester mocht -nog voor het kwartier- de rest van de partij in de tribune volgen. Genk rook bloed. Halverwege de eerste helft stond ei zo na de 2-0 op het bord, maar Bolat had een uitstekende reflex in huis op een knal van Dieumerci Ndongala.

Antwerp met z'n tienen

Geen dubbele voorsprong, al telde Antwerp zichzelf nog voor rust uit. Een kleine tien minuten voor de koffie maaide Dylan Batubinsika Ndongala met een drieste tackle neer. Smet had opnieuw geen medelijden en schoof de 21-jarige Fransman een rood kartonnetje onder de neus. The Great Old mocht met z'n tienen verder. Weg play-off 1-droom.

Photo News

Prompt een heel ander verhaal in de tweede helft. De eerste kans was zowaar voor de bezoekers. Obbi Oulare stuurde Stallone Limbombe het straatje in, waarna die laatste meteen op doel besloot. Nordin Jackers redde met de voet. Ook nadien voerde Antwerp -ondanks het mannetje minder- de forcing. Hoop bij Bölöni, twijfels bij Clement.

"Eviva España"

De thuisploeg herpakte zich enigszins. Even opschudding toen Thomas Buffel na contact met Moustapha Sall neerging in de zestien, maar Smet zag er geen graten in. Niet veel later zoefde de pegel van Joakim Maehle nét naast de kooi van Bolat. Geen bevrijdende 2-0: spanning troef bij het ingaan van het slotkwartier.

Maar die spanning was snel weg. Na een vlotte combinatie plaatste Alejandro Pozuelo het leer voorbij een kansloze Bolat. "Eviva España", weerklonk in de Luminus Arena. Belangrijke goal uiteraard van de Spanjaard. 

De veer gebroken bij Antwerp, Genk profiteerde optimaal. In de slotfase legden Nikos Karelis en Ndongala de 4-0-eindstand vast. De troepen van Philippe Clement boeken tien op twaalf en verstevigen zo hun plek in de top zes. The Great Old heeft een mirakel nodig om alsnog een ticket voor play-off 1 te versieren.

Photo News
Photo News
Photo News18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christiaan Goethals

  De laatste jaren heb ik echt genoten van Genk, ook van hun Europese punten. Vergeet niet dat zij ophaalden wat Brugge liet liggen.

 • Roos Desreveaux

  Ik wou zeggen de 3de plaats in de play offs 1

 • Roos Desreveaux

  Ik denk dat genk play-off 1 haalt.Stel dat ze de belgische beker winnen dan zijn ze geplaatst voor de poulefase van de europa league.Gaat genk dan in de playoffs ook op veiligheid spelen om de de plaats te ontlopen want die geeft voorrondes van de europaleague.Zulte-Waregem zat vorig jaar in dezelfde situatie en ze hebben zeer flauw gespeeld.Dat is al op voorhand matchfixing. er zou een andere regel daarvoor moeten komen;

 • Erwin Van Roy

  jeroen bastiaensens u zegt al proficiat er moeten nog 2 matchen gespeeld worden is dat niet wat voorbarig om nu al te denken dat ze het gehaald hebben.

 • johan roelands

  merci Boloni om de ploeg die zo goe draaide naar de knoppen te helpen...dequevi...heiremans...rodriguez...enz