Genk hekelt arbitrage: "Bepalende beslissingen alweer in ons nadeel”

Photo News
Genk was niet goed, de scheidsrechter was nog slechter. Dat is de conclusie van Joakim Maehle en Hannes Wolf. “De bepalende beslissingen waren alweer in ons nadeel.”

Joakim Maehle zuchtte eens diep toen scheidsrechter Nicolas Laforge achter zijn rug passeerde in de mixed zone. Ook hoog in de tribune bij het Genkse bestuur zorgde de spelleiding van Laforge voor irritaties. “We speelden misschien niet onze beste wedstrijd, maar de wedstrijdleiding was dramatisch”, zei de Deense rechtsachter. “Standard scoort uit een hoekschop die er geen was. Amallah begaat gewoon een overtreding op mij, ik krijg een duw in de rug. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter dat niet zag.”

Maehle begreep ook niet dat Standard de match met elf kon beëindigen. “Laifis moest zijn tweede gele kaart krijgen voor een overtreding op Hrosovsky. De ref liet goed voordeel, maar dat wil toch niet zeggen dat je achteraf geen kaart meer kunt trekken? Ook tegen Antwerp werd ons een zuivere strafschop onthouden. Ik zeg niet dat er bewust tégen ons wordt gefloten, al kun je zeker niet zeggen dat we de arbitrage de laatste wedstrijden mee hebben.”

Photo News

Twee keer in drie dagen

Ook trainer Hannes Wolf wees in zijn analyse naar Laforge. “Het is niet mijn stijl om te klagen over de ref - dat heb ik al laten zien in Antwerpen. Maar wat er hier gebeurde, voor de tweede keer in drie dagen, is te veel”, aldus de Genkse T1. “Als Hrosovsky niet zou springen voor zijn leven dan was zijn been gebroken. Dat zijn wedstrijdbepalende beslissingen en die waren voor de tweede wedstrijd op rij in ons nadeel.”

En zo wordt de tocht naar play-off 1 nog een heikele onderneming. “We moeten ook erkennen dat dit geen goede match was van ons. We konden een schitterende zaak doen vandaag. Ons begin was onverklaarbaar slecht en dat is niet de eerste keer dat ons dat overkomt. Dit moet doorgesproken worden. Het belooft een spannende strijd te worden tot op de laatste speeldag.” 

BELGA12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ruddy Claerhout

  Vervang de huidige scheidrechters. Ze kunnen het niet, en schaf de var ook maar af. Je hebt het of je hebt het niet ! Deze hebben het duidelijk niet. Verloren geld.

 • Dirk Tuymans

  Anderlecht heeft het weer gedaan. Anderlecht speelt liever play off 2 om Europees te kunnen spelen. Maar dat snappen hier de lomperiken hier precies niet.

 • Bart Vanderbruggen

  Genk moet niet te veel klagen: Standard was stukken beter. Bovendien werden de twee zwaarste overtredingen van De Waest (dit was zonder meer twee keer rood) gewoonweg niet bestraft, waardoor die nog een doelpunt kon maken. De enige ploeg die hier benadeeld werd, was dus eens te meer Standard, dat een puike, slimme wedstrijd speelde en terecht winnaar was.

 • Martin Soetaert

  Alle lades worden opengetrokken om Anderlecht toch " omhoog " te trekken en hen toch europees te laten spelen .....

 • Gunther Serneels

  Een verdiende overwinning van Standard dat wel,Genk was gewoon niet goed genoeg.Maar de scheidsrechtelijke beslissingen in het nadeel van hun begint idd wel wat op te vallen ja.