Genk en Club houden mekaar in evenwicht na leuke match, eerste Brugs puntengewin in Genk sinds september 2014

BELGA
KRC Genk
GNK
KRC Genk GNK
1
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
Racing Genk heeft leider Club Brugge op 1-1 gehouden. De onderhoudende match brak na de pauze écht open, met goals van Wesley en Trossard. Die laatste trof diep in de tweede helft nog de lat. Club heeft zo minstens tot zondag een voorsprong van acht punten op eerste achtervolger Anderlecht, Genk schiet met het gelijkspel weinig op in de strijd om Europees voetbal.

Opnieuw geen Brugse uitzege -ondanks een voorsprong- in play-off 1, maar niemand die daar bij blauw-zwart om maalde. Dankzij het punt in de voor blauw-zwart vermaledijde Luminus Arena staat Club opnieuw een stapje dichter bij de titel. Geen Dion Cools, wél opnieuw Krépin Diatta op rechts bij Club. De Senegalees stond zijn mannetje, zonder meer. 

Een beetje naar het beeld van Club vanavond: oerdegelijk. Op métier het Genkse aanvalsgevaar bezwerend. Al moet dat met een korrel zout genomen. Of Karelis of Samatta speelt, de spitsen scoren nauwelijks. Ook in deze partij keken ze bewonderend toe hoe Trossard haast al het Genkse gevaar creëerde. Weggestuurd door Wouters, miste hij nog alleen op Gabulov af, maar snel na de Brugse goal scoorde het goudhaantje wel. Op voorzet van Mata knikte Trossard binnen zoals de echte topspitsen dat doen. Over Gabulov in de verste hoek. 

En dan moest de knapste actie van Trossard nog komen. Voorbij twee mannetjes naar binnen en dan zwaar uithalen met die rechter. Deklat. Wat kan die jongen voetballen. Voor die goal van Trossard was Club verdiend op voorsprong geklommen. Nadat Vormer en Vanaken er voor de pauze al dichtbij waren en Diaby terecht twee penaltyclaims onbeantwoord zag, had Wesley maar in te tikken na prima voorbereidend werk van Diaby. Dat volstond niet voor de zege, zodat het van februari 2014 blijft dat Club nog eens kon winnen in Genk.

Club loopt 8 punten uit op Anderlecht, dat zondag Charleroi ontvangt. De zondag erop, wanneer de kraker Club-Anderlecht op het programma staat, kan de eerste achtervolger uit Brussel definitief murw geslagen worden.
41 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gaby Vercruysse

  Club Brugge zie deze talentvolle keeper Andriy Lunin van Ukraiense ploeg Zorya Luhansk .

 • Freddie Heremans

  Eigenlijk geef je 't toe, beste Dirk, tegen de topploegen is de oogst wel zeer mager. Club verdient uiteraard de titel maar we moeten eerlijk zijn : we pakten na Nieuwjaar tot en met gisteren belachelijk weinig punten, al was het voetbal an sich goed tot uitstekend. Een troost : vorig seizoen was Anderlecht kampioen met verschrikkelijk voetbal en dank zij de een-nulletjes van Teo.

 • Dirk Molin

  @ Freddie Heremans en toch hebben wij nog altijd 2 punten meer gesprokkeld uit dezelfde wedstrijden dan in de reguliere competitie. Gelukkig wordt de competitie over 40 wedstrijden beslist en verwacht ik nog een mooi einde van deze PO1.

 • Luc Cleynhens

  En WEER probeerden ze een strafschop te versieren. Gelukkig dat er nog een correcte scheids op het veld stond.

 • Dirk Van der Weeën

  Ja Die 34 gestolen tittels zullen voor Lans, Thijs en compagnie nog het enige zijn wat hen rest van hun voddeploegje.Leef maar in het verleden,want voor jullie volgende tittel zullen jullie nog lang moeten wachten.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00