Geloof jij de uitleg van Mitrovic over obsceen vreugdegebaar?

Tegen Dortmund was de laatste keer dat Aleksandar Mitrovic zijn "obsceen" vreugdegebaar etaleerde. De Duitse pers maakte er een hot item van.
AP Tegen Dortmund was de laatste keer dat Aleksandar Mitrovic zijn "obsceen" vreugdegebaar etaleerde. De Duitse pers maakte er een hot item van.
Aleksandar Mitrovic stond na zijn doelpunt in het afsluitende Champions League-duel van Anderlecht tegen Borussia Dortmund in het oog van de storm. Duitsland maakte immers kennis met zijn vreemde manier van doelpunten vieren. De tong tussen de vingers werd door de Duitse pers als vulgair en obsceen ervaren. Sindsdien heeft de Servische spits de tong dan ook ingeruild voor een hartje, maar wat heeft hij daar nu eigenlijk zelf over te zeggen?

'Schmuddel-Jubler' of vuile vierder Mitrovic begrijpt geen snars van de commotie. "Ik was verbaasd door de absurde en misplaatste interpretaties. Ik heb veel temperament en met dat gebaar, dat ik al tientallen keren maakte, wilde ik aangeven dat ik figuurlijk de tong wou afknippen van al mijn criticasters", doet de topschutter van paars-wit aan Sport/Voetbalmagazine zijn verhaal. "Men heeft me nooit gevraagd wat het betekende, wel dat is nu uitgeklaard."

Hartje voor jeugdspelers
Hoe kwam de 20-jarige Serviër dan op het idee om nu een hartje - zie zijn doelpunt thuis tegen KV Oostende - te vormen met de vingers? "Ik had dat beloofd aan enkele jeugdspelers van Anderlecht die ik onlangs een bezoekje bracht." De uitleg klinkt best wel plausibel, maar gelooft u hem?

Belga
PHOTO_NEWS
BELGA