Geen strafvermindering voor KV Mechelen-speler De Witte

Seth De Witte kreeg rood tijdens de match op KV Kortrijk
PHOTO_NEWS Seth De Witte kreeg rood tijdens de match op KV Kortrijk
KV Mechelen-kapitein Seth De Witte heeft vandaag geen strafvermindering kunnen bekomen voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. De Witte ging niet akkoord met een voorstel tot minnelijke schikking van één speeldag schorsing en 400 euro geldboete, maar de Geschillencommissie besloot om de sanctie te handhaven.

De Witte moet boeten voor de rode kaart die hij afgelopen weekend pakte in de met 3-0 verloren partij op het veld van KV Kortrijk. In de 67e minuut, bij een 2-0 stand, en bij een counter van KV Kortrijk. schopte hij de doorgebroken Tuur Dierckx onderuit ter hoogte van de middenstip. Scheidsrechter Luc Wouters twijfelde niet en trok rood.

De vordering van de procureur tijdens de zitting van de Geschillencommissie was dezelfde als het voorstel tot schikking. KV Mechelen vroeg de vrijspraak. "De Witte stopte zijn tegenstrever af zonder dat de mogelijkheid bestond om de bal te spelen", staat in het besluit van de commissie. "Bovendien was hij even voordien al bij de scheidsrechter geroepen omwille van steeds aanhoudende kritiek, en werd hij toen al gewaarschuwd voor een tweede gele kaart."

Door de sanctie mist KV Mechelen De Witte vrijdagavond in het competitieduel tegen AA Gent.