Geen schorsing voor Olivier Deschacht en Felipe Gedoz

Photo News
De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt noch Olivier Deschacht (RSC Anderlecht) noch Felipe Gedoz (Club Brugge) een schorsing op. Die beslissing nam de commissie na het herbekijken van de televisiebeelden. Vorige week maandag had de Reviewcommissie op basis van diezelfde beelden nochtans gevraagd om beide spelers te vervolgen voor overtredingen op speeldag twaalf in de Jupiler Pro League.

Olivier Deschacht nam zelf het woord op de zitting met een vurig pleidooi. Lees er hier op HLN Sport Plus alles over.

In de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (3-1) plantte Olivier Deschacht in de 64e minuut zijn hand in het gezicht van Victor Vazquez. De verdediger van RSCA had op dat moment al een gele kaart achter zijn naam staan. Scheidsrechter Sébastien Delferière hield bij de handbeweging van Deschacht de kaarten op zak. Dat deed de arbiter in de slotminuten ook ten voordele van de tegenstander. Felipe Gedoz, die eerder ook al geel had gekregen, pakte uit met een wilde tackle met beide benen vooruit op Steven Defour. De Braziliaan kwam daar ongestraft mee weg.

In beide gevallen vond de Reviewcommissie de beoordeling van Delferière te laks en vroeg het orgaan de vervolging door het Bondsparket. Maar de Geschillencommisie wil niet overgaan tot schorsing, omdat Delferière zich in beide gevallen "niet manifest vergist heeft".

"Uit de tv-beelden blijkt dat Gedoz zijn tackle fel inzet, maar tijdig zijn voet terugtrekt om contact met de tegenspeler te vermijden. De Commissie is van oordeel dat de fout niet van die aard is dat ze overduidelijk gesanctioneerd moet worden met een rode kaart. In het geval van Deschacht heeft Delferière een fout gefloten en de fase als dusdanig beoordeeld. Uit de tv-beelden blijkt dat Deschacht zeker geen rode kaart verdiende. De scheidsrechter had het dus bij het rechte eind", klinkt het bij de Geschillencommissie.

photo_news

Uit de tv-beelden blijkt dat Gedoz zijn tackle fel inzet, maar tijdig zijn voet terugtrekt om contact met de tegenspeler te vermijden.

Geschillencommissie
photo_news