Geen schorsing voor Musona van KV Oostende

Knowledge Musona, voetballer bij eersteklasser KV Oostende, hoeft geen vervolging te vrezen door het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), ondanks zijn rode kaart in de wedstrijd Club Brugge - KV Oostende van vrijdagavond 30 januari. Dat heeft het Bondsparket vandaag bekendgemaakt.

Musona kreeg zijn rode kaart tegen Club Brugge na een tackle op Ruud Vormer, amper vijf minuten na de aftrap. Ref Jonathan Lardot aarzelde niet en stuurde de KV Oostende-speler naar de catacomben. Niet veel later zorgde Club-speler José Izquierdo voor de 1-0 openingstreffer. Het werd uiteindelijk 2-0. Volgens het Bondsparket ging het om een "fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen". Toch wordt Musona niet verder vervolgd, en hoeft hij dus ook geen schorsing te vrezen. Het Bondsparket kiest ervoor "de uitsluiting als voldoende te beschouwen".

Oostende-coach Fred Vanderbiest kan dus gewoon beroep doen op Musona in de volgende competitiewedstrijd, op 7 februari in eigen huis tegen Sporting Lokeren.