Geen Mazzu-time maar wel Leko-time: Club steviger leider na knappe winner Limbombe

Limbombe (r) viert aan de zijde van Vossen zijn winnende treffer
photo_news Limbombe (r) viert aan de zijde van Vossen zijn winnende treffer
Van een topwedstrijd gesproken. Na een waar spektakelstuk ging Club Brugge in de slotfase op Charleroi met de volle buit lopen. Blauw-zwart telt als leider nu vier punten voorsprong, met dank aan matchwinnaars Horvath en Limbombe.


"Een goeie test", zo sprak Ivan Leko vrijdag nog over het topduel op Mambourg, waar Club Brugge en Sporting Charleroi vanmiddag een onderlinge strijd uitvochten voor de eerste plaats. Van rotatie was er nog steeds geen sprake bij blauw-zwart. Ivan Leko koos op de genezen Horvath na voor dezelfde spelers als in het bekerduel tegen KSV Roeselare. Opnieuw geen teken van Refaelov, De Bock of Vossen dus, terwijl ook Clasie nog steeds moet wachten op zijn eerste basisplaats. Bij Charleroi kwamen Penneteau, Rezaei, Pollet, Diandy, Baby, Dessoleil, Nurio Ilaimaharitra en Lukebakio opnieuw in de ploeg ten opzichte van het bekerduel van vorige donderdag tegen La Louvière.

De topper bracht al snel wat ervan verwacht werd met twee prima kansen voor een sterk Club in de aanvangsfase. Cools knalde na drie minuten op de vuisten van Penneteau, even later vond ook Dennis de doelman op zijn weg. Blauw-zwart controleerde het spel op de speelhelft van Charleroi met een derde grote kans vlak voor het halfuur. Dennis trok gevaarlijk voor door de benen van een goed uitgekomen Penneteau, Nurio kon de bal net op tijd voor de doelmond wegvegen. Pas in de 31ste minuut was ook Charleroi eens gevaarlijk, maar het schot van Rezaei zoefde naast. Vanaken kwam het dichts bij een doelpunt, toen zijn poging van buiten de grote rechthoek op de paal uiteen spatte. Binnen de minuut trof ook Nurio het doelhout. Zijn prachtig schot kwam via de lat terug in het veld. Het laatste woord was opnieuw voor Vanaken, die na een rommelige fase voor het doel van de thuisploeg nogal onbesuisd over trapte. Club had zijn overwicht altijd moeten verzilveren, maar was na 45 minuten geen stap dichter bij een overwinning.

photo_news

In een veelbelovend begin van de tweede helft herstelde Charleroi snel het evenwicht, al waren de Carolo's nauwelijks gevaarlijk. Lukebakio ging na 55 minuten zijn kans vanop afstand, maar zijn poging kon Horvath niet verontrusten. Het tempo en de intensiteit daalden, van kansen was er rond het uur al helemaal geen sprake meer. Club leek stilgevallen, totdat Wesley de bijna 2.000 meegereisde fans dan toch liet juichen. Eerst leek de Braziliaan de angel uit de aanval te halen na knap voorbereidend werk van Vanaken, maar de spits legde de bal vervolgens in de draai kurkdroog in de benedenhoek, ver buiten het bereik van een verraste Penneteau. 0-1 voor Club dus, dat in de eerste helft veel meer een doelpunt verdiende dan na de pauze. Charleroi moest nu wel komen, Mazzu gooide Bedia en Benavente in de strijd. Dat leverde bij de eerste de beste prik meteen een doelpunt op. De ook al ingevallen Tainmont met de afgemeten voorzet, Rezaei met de rake kopbal. Horvath, die opnieuw behoorlijk onoordeelkundig tussenkwam, ging wederom niet vrijuit.

Met twee ploegen die vol voor de overwinning gingen, was het in de slotfase opnieuw goed toeven op Mambourg. De beste kans was voor Benavente, die van dichtbij zag hoe Horvath zijn inzet op miraculeuze wijze over de dwarslat tikte. Eén minuut later kon ook Diandy de match beslissen, maar opnieuw lag Horvath in de weg. Charleroi leek de match te gaan winnen, maar dan gebeurde het onwaarschijnlijke. Vossen bracht de bal tot bij Limbombe, die Club vanuit het niets staalhard naar de overwinning schoot. Een klasseflits van de vleugelspits, een gouden doelpunt voor Club Brugge. Blauw-zwart blijft ook na een waar spektakelstuk leider, Charleroi is ondanks de nederlaag nog steeds tweede.

photo_news
belga
belga
belga
belga


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00