Geen goals in teleurstellende kersttopper, Anderlecht verliest weer terrein op top zes

Photo News
Antwerp
ANT
Antwerp ANT
0
0
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Teleurstellende kersttopper. Antwerp en Anderlecht speelden 0-0 gelijk na een spektakelarme partij. Een uitslag waar paars-wit weinig mee opschiet - het staat weer op zeven punten van de top zes. Antwerp ziet Gent en Charleroi op gelijke hoogte komen.

Verrassing in de basiself van Antwerp. Steven Defour - eindelijk wedstrijdfit bevonden - stond weer aan de aftrap. Zijn eerste speelminuten sinds 6 oktober tegen Standard. Ook Mirallas kreeg het vertrouwen van Bölöni, Benson verdween naar de bank. Vercauteren koos voor dezelfde elf die vorig weekend wonnen van RC Genk.

De Great Old eiste meteen het balbezit op. En ook de eerste dreiging kwam van de thuisploeg. Kana speelde te kort terug op Van Crombrugge. Refaelov kon met de bal aan de haal, maar zijn voorzet was ondermaats. Plots was er aan de overkant een grote kans voor Anderlecht. Vlap knalde vanuit de draai op doel, Bolat bracht redding. Leuke openingsfase op de Bosuil.

Photo News

Daarna was het offensief te weinig van paars-witte kant. Antwerp nam de bovenhand. Refaelov besloot vanop afstand recht op Van Crombrugge, de kopballen van Mbokani en Arslanagic misten richting. De thuisploeg kon zijn overwicht niet verzilveren en het duel kwam in een dipje terecht. Laag tempo, geen open kansen. Er was een doelpunt nodig om de match open te breken. Maar dat kregen we voor rust niet meer te zien.

In de tweede helft was het wachten tot minuut 63 tot de eerste doelpoging. Een plaatsbal van Roofe werd simpel gekeerd door Bolat. Enkele minuten later kreeg Mbokani de grootste kans van de partij. De Gouden Stier knalde na een slippertje van Kompany centimeters naast. De schwung zat er weer in. Doku vond Bolat op zijn weg, een voorzet van Sambi belandde op de dwarsligger.

Photo News

In de slotfase kreeg Antwerp nog de grootste kans op de winninggoal. Een gevaarlijk afstandsschot van Buta werd gekeerd door Van Crombrugge. Mbokani kopte nog eens naast. Ook Rodrigues probeerde het met het hoofd, opnieuw stond Van Crombrugge pal.

Gescoord werd er niet meer. Anderlecht verliest weer terrein op de top zes. Het volgt nu op zeven punten van de nummer zes KV Mechelen. Antwerp ziet AA Gent en Charleroi op gelijke hoogte komen.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Er was maar een ploeg op het veld die wilde voetballen en verdiende te winnen : Antwerp En paarswit altijd arbitrage en de var aan hun kant helaas ... Dit i is niet nieuw natuurlijk eh

 • françois troch

  Een punt halen op Antwerp is een goede uitslag

 • Frank Kompany

  @ ronny meuris, dat is juist zijn probleem, iedere match is er die uitschuiver, in de Jupiler League kom je daar meestal mee weg maar niet tegen toplanden op een EK of WK.

 • Joeri Turneer

  Arbitrage niet neutraal spijtig genoeg.

 • Sven Stolk

  Feest te Brussel na hun 95% verdedigingslinie vandaag. Zo maak je punten en kom je in P1. Lachen. Iedereen in België heeft gezien dat Anderlecht niet meer Anderlecht is. Antwerp heeft nagelaten het af te maken. Nu is Anderlecht trots met 1 punt. Lachen miserie en paniek te Brussel ja. P1 ale Anderlecht supporters. Geloven Julie dit echt? Zou mirakel van het seizoen zijn. De vraag, spel van Anderlecht? De lijn?