Geëmotioneerde Frutos neemt afscheid met zege: Onyekuru bevrijdt Anderlecht

88': Onyekuru kopt de enige goal van de avond op voorzet van Dendoncker binnen. Waarna Frutos geëmotioneerd afscheid neemt.
belga/photonews 88': Onyekuru kopt de enige goal van de avond op voorzet van Dendoncker binnen. Waarna Frutos geëmotioneerd afscheid neemt.
Twee matchen geleid in de competitie, twee gewonnen. Nicolás Frutos draagt de fakkel over aan Hein Vanhaezebrouck met een zege: 1-0-winst van Anderlecht tegen Standard. Meteen na affluiten liet de Argentijn de emoties de vrije loop.


De supporters die de spelersbus van Anderlecht opwachtten met vuurwerk, een mooie tifo in de spionkop en Jan Koller en Youri Tielemans die de fans groetten: het voorspel was veelbelovend. Jammer genoeg was de eerste helft van Anderlecht-Standard geen mooi vervolg. Wat was dat matig, zeg. De beste RSCA-kans viel pas op slag van rust te noteren: Teodorczyk kwam vrij in de zestien maar besloot niet binnen het kader. Voorts was er een verloren gewaaide voorzet van Chipciu, een knal van Kara en een poging van Bokadi. Meer niet. De tweede helft begon met iets meer vuur, met meteen een uitstekende mogelijkheid voor Anderlecht-aanvoerder Hanni. Hij kon vrij uithalen in de grote rechthoek van de Rouches, maar zijn vizier stond niet op scherp - naast. Aan de overzijde stak Standard af en toe de neus aan het venster: Cop schoot over.

belga
Ook Hanni kon lang geen lijn in het voetbal van Anderlecht krijgen.
belga Ook Hanni kon lang geen lijn in het voetbal van Anderlecht krijgen.

Anderlecht drong evenwel meer aan, met drie keer Teodorczyk in een hoofdrol. Eerst pareerde Ochoa zijn volley, nadien leek de Pool de doelman te dribbelen, maar die kon alsnog redding brengen. Tot slot speelde Teodorczyk zichzelf vrij, maar weer stond Ochoa in de weg. In het slotkwartier was er vooral holderdeboldervoetbal in het Astridpark, met wat hete standjes in beide doelgebieden. Het was finaal Anderlecht dat het meeste aanspraak kon maken op de overwinning en die ook kreeg. Onyekuru kopte van dichtbij binnen: 1-0. Frutos neemt zo afscheid als T1 met een zege, maar dat neemt niet weg dat Hein Vanhaezebrouck nog veel werk zal hebben.

Tielemans nam afscheid van het Anderlecht-publiek en wordt bedankt door voorzitter Roger Vanden Stock.
photo_news Tielemans nam afscheid van het Anderlecht-publiek en wordt bedankt door voorzitter Roger Vanden Stock.
Jan Koller groet voor de aftrap de Anderlecht-fans.
photo_news Jan Koller groet voor de aftrap de Anderlecht-fans.
belga
Het kanon van Teo stond opnieuw slecht afgesteld.
photo_news Het kanon van Teo stond opnieuw slecht afgesteld.
belga
photo_news20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Een klein overwinning na een flauwe topper ! Dit was te verwachten tussen twee zieke ploegen eh ? Wat een niveau !

 • Pimpernel

  Kan alleen maar beter worden én dat kunnen ze, kan dat ook van andere ploegen gezegd worden? Anderlecht staat op 2 punten van plek 3, alleen Brugge en iets minder Charleroi steken er met kop en schouders bovenuit! Het is slecht maar alles kan nog recht getrokken worden!

 • Werry Galle

  Bravo Mauveke, we staan inderdaad eerst. En voor het eerst uit een mauve mond, de waarheid, omdat jullie niks zijn. Dank u daarvoor. En doe gerust zo verder.

 • dany Dany Herman

  Die denkt dat hij het goed gedaan heeft maar de scheids heeft veeel meer gedaan dan de trainer en spelers en dit reeds driemaal dit seizoen ( waarvan twee met Frutos )

 • Pascal Van de Paar

  Oei oei ... moeilijkheden met het verwerken van de verdiende overwinning? Straks gaat men (KG) hier nog vertellen dat Standard verdiende te winnen ...