Geblesseerde Matías Suárez mikt op play-off I

Anderlecht beleefde dit seizoen nog niet veel plezier aan zijn goudhaantje Matías Suárez. Zien we hem dit seizoen nog in actie?
BELGA Anderlecht beleefde dit seizoen nog niet veel plezier aan zijn goudhaantje Matías Suárez. Zien we hem dit seizoen nog in actie?
Matías Suárez hoopt in april, bij de start van play-off I, weer fit te zijn na zijn knieblessure. "Als het aan mijn lag, speelde ik nu al, maar ik wil niet weer dezelfde fout maken", zegt de 26-jarige Argentijn van landskampioen Anderlecht.

Suárez is op de goede weg van herstel. Van een nieuwe operatie is sinds enkel weken niet langer sprake. De spits revalideerde de voorbije weken bij Lieven Maesschalck, de gewezen fysiotherapeut van de Rode Duivels, maar vertrok gisteren naar Argentinië om er de feestdagen door te brengen. "'Van 's morgens tot 's avonds was ik bij Lieven", vertelde Suárez voor afreis in Het Nieuwsblad. "Ik moest echt weg uit de fitnesszaal van Anderlecht omdat ik daar mijn ploegmaats elke dag vrolijk zou zien trainen. Mijn oefenschema is wel heel zwaar, want achteraf ben ik kapot. Maar de pijn in mijn knie is beter. Lieven en Ramon Cugat, de dokter van Barcelona, hebben mij al uitstekend geholpen.

"Vechten voor carrière"
Ik ging vier keer op consultatie naar Barcelona. Dokter Cugat trekt dan bloed en behandelt dat met stamcellen. Dat injecteert hij dan weer in de pees. Echt, zoiets pijnlijks maakte ik zelden mee, maar het is revolutionair. Hij kreeg ook al toppers als Xavi en Puyol weer op de been. Dokter Cugat behandelde al veel spelers van boven de 30 met zwaardere knieproblemen dan ik. Eto'o, bijvoorbeeld, en die speelt nog altijd op niveau. Bovendien vecht ik zelf voor mijn carrière. Ik vecht zelfs voor mijn leven, want een leven zonder profvoetbal kan ik me niet voorstellen. Tijdens mijn vorige revalidaties pakte ik soms extra kilo's, maar nu sta ik scherp."

"Niet dezelfde fout maken"
Suárez, die al drie keer eerder met de knie sukkelde, hoopt tegen de play-offs weer fit te zijn. "Ik hoop eind januari de groepstrainingen te hervatten en fit te zijn voor Play-off 1", zegt hij. "Als het aan mij lag, speelde ik nu al, maar we mogen niet weer dezelfde fout maken. Na mijn gescheurde kruisbanden wilde ik zo graag voetballen en zo forceerde ik mijn andere knie. Ik begreep pas dat het fout zat toen ik tegen Galatasaray alleen op doel afging en nog werd ingehaald. Het heeft geen zin om één goeie match te spelen en dan weer een slechte. Ik kan pas terugkeren als ik helemaal pijnvrij ben, maar mijn hoop is groot. Zelfs op halve kracht en als invaller scoorde ik begin dit seizoen nog vier keer en gaf ik twee assists. Als ik weer honderd procent ben, kan het dus alleen maar beter worden."

PHOTO_NEWS

Mijn oefenschema is wel heel zwaar, want achteraf ben ik kapot. Maar de pijn in mijn knie is beter. Lieven en Ramon Cugat, de dokter van Barcelona, hebben mij al uitstekend geholpen.

Matías Suárez
PHOTO_NEWS
BELGA