Gakpé schiet Rouches naar 2-1-zege tegen AA Gent

Gakpé scoorde de beslissende treffer.
BELGA Gakpé scoorde de beslissende treffer.
Standard heeft op de voorlaatste speeldag van Play-Off I AA Gent verslagen met 2-1. De bezoekers kwamen op voorsprong via Brüls, maar Seijas en Gakpé bogen de scheve situatie nog om. In de andere wedstrijden verzekerde Club Brugge zich na 1-2 winst op Racing Genk van de tweede plaats en liet kampioen Anderlecht zich verrassen door KV Kortrijk. Het werd 2-0 in het Guldensporenstadion.

Standard kon mits winst tegen AA Gent een uitstekende zaak doen in de strijd om de vierde plaats, die na een confrontatie met de winnaar van Play-Off II recht geeft op Europees voetbal. De Rouches konden tot op twee punten komen van de Buffalo's, maar dan moesten de Oost-Vlamingen wel voor de bijl.

Geen Coulibaly
In de strijd om Europees voetbal moest de thuisploeg het stellen zonder spitsen. Mémé Tchité, Goh Bi Cyriac en Imoh Ezekiel lagen in de lappenmand, terwijl Michy Batshuayi zijn laatste schorsingsdag uitzat. Daardoor werd Gakpé in de punt uitgespeeld, met Gonzalez, Seijas en Mujangi Bia in steun. Bij de Buffalo's geen spoor van Elimane Coulibaly. Die zette zichzelf uit de selectie nadat hij aangaf geen trek te hebben in een rol als bankzitter.

Opener Brüls
De partij zelf dan. AA Gent begon goed aan de partij, maar het was Standard dat de eerste keer de neus aan het venster stak. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong klommen. Mboyo hield maar wat makkelijk Ciman af en bediende Brüls. De Duitse Belg mocht alleen op Jeremy Moris af en knalde zijn vierde treffer tussen de benen van de vervanger van Sinan Bolat. Opmerkelijk: Brüls scoorde al z'n doelpunten op verplaatsing.

Seijas brengt bordjes in evenwicht
De bezoekers namen de partij in handen en leken ook makkelijk de rust in te gaan, maar dachten de blauw-witte verdedigers duidelijk anders over. Seijas kon een zeldzame tegenprik van de Rouches veel te gemakkelijk verzilveren. Na samenspel met Mujangi Bia kon de kleine Uruguayaan Padt omspelen en de gelijkmaker was een feit.

Gakpé straft dekkingsfout af
Ook de tweede helft leek niet veel om het lijf te hebben. De wil was er wel bij beide ploegen, maar slordigheden en slechte doelpogingen waren troef. Het was niet dat de Buffalo's zulke grote kansen verkwanselden, maar het gebrek aan efficiëntie brak hen zuur op. Met nog ruim een kwartier op de klok was het Serge Gakpé die de Rouches op voorsprong zette. Nadat Mujangi Bia de bal voor doel zwiepte, kon de gelegenheidsspits véél te gemakkelijk aannemen en het leer voorbij Padt knallen.

De Buffalo's probeerden nog de bakens te verzetten door lange ballen voor het doel van Moris te pompen, maar die gaf geen krimp. Door de zege komt Standard dus op twee punten van de troepen van Trond Sollied, die dus zondag nog volop aan de bak moeten om de vierde plaats alsnog te verzekeren.

Tchité werd gehuldigd als topschutter van Standard.
PHOTO_NEWS Tchité werd gehuldigd als topschutter van Standard.
Brüls opende de score.
BELGA Brüls opende de score.
Ljubijankic kon Coulibaly niet doen vergeten.
PHOTO_NEWS Ljubijankic kon Coulibaly niet doen vergeten.
Thijs speelde geen al te gelukkige partij.
PHOTO_NEWS Thijs speelde geen al te gelukkige partij.
BELGA
PHOTO_NEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00