FT België 24/12. Kaminski in winterstop naar AA Gent? - Lokeren heeft nieuwe keeperstrainer - RC Genk denkt aan STVV-linksback De Norre

Thomas Kaminski.
Photo News Thomas Kaminski.

Reviewcommissie laat Ghandri (Westerlo) en Maertens (OHL) vervolgen

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag op basis van de tv-beelden van de twintigste speeldag in de Proximus League (1B) beslist om Mathieu Maertens (OH Leuven) en Nader Ghandri (KVC Westerlo) te laten vervolgen door het Bondsparket.

In de doelpuntenloze competitiewedstrijd tussen Westerlo en OHL raakten Maertens en Ghandri betrokken in een opstootje. De middenvelder van OHL revancheerde zich na een zware tackle van zijn tegenstrever.

De Reviewcommissie besliste daarop om beide spelers op het matje te roepen. Ze moeten zich op dinsdag 7 januari 2019 voor de Geschillencommissie van de KBVB gaan verantwoorden.

Sabbe volgt Lemmens op als keeperstrainer Lokeren

Pieter-Jan Sabbe is de opvolger van Erwin Lemmens als keeperstrainer van Sporting Lokeren. De 38-jarige Sabbe zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Eerder behoorde hij tot de sportieve staf van Antwerp, Coxyde en Cercle Brugge. Sinds augustus 2018 is hij keeperstrainer bij de nationale ploeg U19, die gecoacht wordt door Jacky Mathijssen. Lemmens stapte begin deze maand op bij Sporting Lokeren. Hij is nog keeperstrainer bij de nationale ploeg.

Kaminski in winterstop naar AA Gent?

Of dit dan de voorlaatste wedstrijd was van Thomas Kaminski bij KV Kortrijk? Hij lachte net iets te geheimzinnig om normaal te zijn. “Ik weet het niet.” Nog niets gehoord van AA Gent? Weer dat lachje. “Nog niet. We zullen wel zien.” Dat zei de doelman na afloop van zijn derde clean sheet in de jongste vijf wedstrijden. Zijn contract bij KV Kortrijk loopt nog anderhalf jaar, maar als AA Gent doorduwt, kan het snel gaan. “Ik ben er 26. Het is tijd om een stap te zetten”, zei Kaminski de jongste weken wel vaker. “Maar als ik ga, moet het zijn om in het doel te staan, niet om op de bank te zitten.” Het is alleen de vraag welke clan het in Gent zal halen: zij die willen doorgaan met Thoelen of zij die een vervanger voor Kalinic zoeken.

En er is ook nog dit: toen er in augustus sprake was van de transfer van Kalinic en de naam Kaminski viel, reageerde de Kortrijkse manager Matthias Leterme sec: “Als Gent 15 miljoen wil voor Kalinic, kunnen ze er ook vijf betalen voor Kaminski.” Indien het meezit met Kalinic bij Aston Villa - veel spelen, goede resultaten - kan AA Gent uiteindelijk zelfs 19 miljoen vangen. Hoeveel willen ze dan bij KVK voor hun goalie?

Casper De Norre.
Photo News Casper De Norre.

De Norre in beeld bij RC Genk

RC Genk is op zoek naar versterking op de linksbackpositie en denkt daarbij aan de 21-jarige Casper De Norre van Sint-Truiden. Die is aan een goed seizoen bezig bij de Kanaries en zou bij Genk de concurrentie kunnen aangaan met Jere Uronen. Opvallend, De Norre begon zijn jeugdcarrière in Genk. Nadien kwam hij ook uit voor Standard en nu dus voor STVV, tussendoor werd hij ook even uitgeleend aan Verbroedering Geel. (KDZ)
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  laat thoelen nu staan en zoek misschien op termijn verder , ik WIL een afwerker aub , ik niet alleen , véle buffaloos willen dit momenteel , wat een triestige voorlijn momenteel , al die kansen en ze knallen ze naar den aldi van de solden ; echte aagentfan

 • Louis Meeus

  Afschaffen die wintertransfers!

 • Leon Mertens

  Wanneer stopt witermercato hoogtijd

 • Geert Jackers

  Pure competitie vervalsing deze winter mercato.....commerce telt.

 • Michiel Meekers

  hopelijk verkoopt stvv niet aan genk en houden de nieuwe eigenaars zich aan de traditie van uit het verleden