Frutos heeft een konijnenpoot: slecht voetbal, maar wel winst voor RSCA

photo_news
Het voetbal was niet om aan te zien, maar Anderlecht won wel op de Freethiel. Een slappe Stanciu deed de match kantelen met een doelpunt en assist, Boeckx ontpopte zich tot de paars-witte held van de avond. Waasland-Beveren schoot zichzelf in de voet.

"Ik zal soms tegen jullie liegen", grapte Nicolás Frutos gisteren tegen de pers. Dat bleek vanavond nog te kloppen ook: terwijl de Argentijn liet uitschijnen opnieuw met drie achterin te spelen, koos hij op de Freethiel voor een 4-3-3. Kums en Onyekuru zaten op de bank, Teodorczyk was niet tijdig fit, net als RSCA-huurling Davy Roef bij Waasland-Beveren.  

Frutos had ook gezegd: "Ik wens Kiese Thelin veel goals, alleen niet tegen ons." Viel dat even tegen, zeg. Bij de eerste de beste kans zette de Zweedse spits Waasland-Beveren op voorsprong tegen zijn moederclub: 1-0. 't Was een prima volley, maar eigenlijk had het nooit zover mogen komen. Sowah, die op links de licht geblesseerde Obradovic verving, gleed dom weg - hij had de verkeerde studs gekozen - en liet zo na om makkelijk te ontzetten.

photo_news
belga

Goed weggekomen

Het had nóg erger kunnen worden voor de landskampioen. Na een stilstaande fase voor Anderlecht was de verdediging van paars-wit op de tegenaanval nergens te bekennen. Morioka kwam zo oog in oog met Boeckx, maar miste. Wat Anderlecht daar, in een door Waasland-Beveren gedomineerde eerste helft tegenover zette, was dramatisch - slechte passing, weinig duelkracht, matig positiespel. Slechts één keer moest W-B-doelman Goblet redding brengen, al was de knal van Stanciu niet eens aartsgevaarlijk. Zucht.  

Het was dan ook geen verrassing dat Frutos bij de rust ingreep. De onzichtbare Bruno mocht in de vestiaire blijven voor Henry Onyekuru, de man in vorm de laatste weken, maar onbegrijpelijk naast de basiself gevallen. Na enkele minuten leverde die wissel dreiging op: na een overtreding op Onyekuru kon Dendoncker de 1-1 maken, maar hij werd afgefloten voor buitenspel.

Het spel van Anderlecht deed werkelijk pijn aan de ogen, maar een fris Waasland-Beveren profiteerde daar veel te weinig van. Het brak de Waaslanders dan ook zuur op, toen Stanciu een kwartier voor tijd de 1-1 maakte na geharrewar na een onterechte hoekschop. En het werd zowaar nog straffer: Stanciu trapte een corner erg scherp, Spajic kopte de 1-2 binnen. Een onverdiende ommekeer. Frutos heeft blijkbaar een konijnenpoot, dat bleek zeker toen Boeckx in de laatste minuten de drie punten vasthield met twee wereldsaves.   

Op déze manier blijft het evenwel niet duren - Anderlecht moet zich bezinnen, maar intussen wint het wel tijd. W-B moet dan weer zelfkritisch zijn: het had altijd de drie punten moeten pakken.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc vaderbeken

  met dank aan de ref

 • Eden Kastard

  Even een wistjedatje... scheids stond 2 weken geleden tussen Beveren fans. Inderdaad telkens scheids uit de streek komt durven ze niet normaal fluiten.

 • Patrick Van puymbroeck

  Anderlecht heeft ook geluk gehad met ongeblazen penalty bovenop t,geluk dat het beveren tegenzat in afwerking ik denk dat iedereen dat wel heeft gezien dus beter voetbal???????? Toch maar konijnenpootje denk ik

 • Raf Vertongen

  Elke keer dat Beveren een scheidsrechter krijgt uit de eigen streek loopt het mis. Die willen bewijzen dat ze geen thuisfluiters zijn dus fluiten ze maar voor de bezoekende ploeg. Schandalig

 • Etienne Boeckx

  Het enige verschil met 2 weken geleden is dat de spelers hun truitje natter was na de wedstrijd ! Wat normaal is met een nieuwe trainer maar van voetbal is er niets veranderd het trekt op niks !