Frank Defays volgt Mircea Rednic op als trainer van Moeskroen

Excel Moeskroen heeft zijn trainer Mircea Rednic ontslagen. Verrassend nieuws, want met beperkte middelen verhinderde de 55-jarige Roemeen 'les Hurlus' vorig jaar van degradatie en loodste hij de ploeg dit seizoen snel naar een veilige plaats in de middenmoot. Frank Defays is aangesteld als zijn opvolger. 

De 43-jarige Defays verlaat Virton, waar hij trainer was sinds 2011. Defays speelde tussen 1999 en 2009 bijna driehonderd wedstrijden voor Sporting Charleroi. Twee jaar later startte hij zijn trainerscarrière. In 2013 promoveerde hij met Virton vanuit derde klasse.

Defays wordt al een tijdje genoemd als de gedoodverfde opvolger van Felice Mazzu bij Charleroi. Het profiel is naar verluidt gelijklopend: sant in eigen land, uitstekende peoplemanager, sterk tacticus. Defays maakt nu even een tussenstap in Moeskroen, waar hij zich kan bewijzen op het hoogste niveau. Hij wordt morgenvoormiddag voorgesteld.

BELGA

Exit Mircea Rednic, dus. Zondag werd er in de slotfase op Slessin wel een 2-3-voorsprong uit handen gegeven tegen tien Rouches (4-3) in wat uiteindelijk de laatste wedstrijd van Rednic als trainer van Moeskroen was. Het uitblijven van goeie resultaten de laatste tijd kost Rednic het hoofd, luidt het in een officieel communiqué: "Met slechts 13 punten uit de laatste 18 matchen, vond het bestuur het nodig om in te grijpen". Al speelde er duidelijk meer op Le Canonnier: "In zijn laatste interviews liet Rednic uitschijnen dat hij niet langer op dezelfde golflengte zat met ons project. Dat is een langetermijnplan over vijf jaar dat we goed ingezet hebben. Het is nu belangrijk geen stappen over te slaan. Onze club is ambitieus, maar niet tot eender welke prijs", luidt het nog. 

BELGA

Rednic nam in december 2016 Moeskroen onder zijn hoede. De Roemeen kon de Henegouwers vorig seizoen op de slotspeeldag behoeden voor degradatie en zag zijn contract zo met één seizoen verlengd worden. Na een ijzersterke competitiestart stonden 'les Hurlus' dit seizoen een tijd in de top zes, maar in het najaar kwam de klad in het elftal. 

Rednic, als speler een 83-voudig Roemeens international en in België actief bij Standard (1991-1996) en STVV (1996-1997), kende al een rijkgevulde trainerscarrière. In de Jupiler Pro League coachte hij Standard (2012-2013), AA Gent (2013-2014) en Moeskroen (2016-2018), terwijl hij in Roemenië topclubs als Rapid Boekarest en Dinamo Boekarest naar landstitels loodste.

Rednic is al de twaalfde coach dit seizoen die zijn club verlaat in de Jupiler Pro League. Slechts vijf clubs wisselden dit seizoen nog niet van trainer.

BELGA23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Etienne Boeckx

  Ja Rednic het gaat allang niet meer om voetbal alleen ! Het bestuur is zo met z'n eigen ego bezig dat er geen commentaar op hun beleid mag gegeven worden

 • ges willekens

  Frank Defays , fijne mens , sportieve mens , voetbal kenner . Goede keuze van Moeskroen . Hier tegengekomen als trainer van Virton .

 • Gerrit Baas

  Ongelooflijk en toch blijven we gaan, geloofwaardig is het al lang niet meer.

 • Frans Peeters

  Moeskroen heeft een rustig seizoen en nu smijten ze hun trainer buiten, begrijpen wie kan.

 • Piet Flament

  Het zal wel meegenomen zijn dat Frank Defays een stuk goedkoper is ...Jammer voor Rednic , anderzijds niets op tegen dat een Belg zijn kans krijgt . Nu ook nog de spelers ??