Football Talk België: Vanderhaeghe maakt zich populair - Club op twee na jongste leider in Europa

belga
Hoe lang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Eupen plant verbouwingen aan Kehrwegstadion

Voetbalclub Eupen heeft vandaag zijn plannen bekendgemaakt om het Kehrwegstadion te verbouwen. Op de clubwebsite nodigt Eupen bouwondernemingen uit om voorstellen in te dienen voor de geplande verbouwingen.

De Oostkantonners willen een gebouw van drie verdiepingen neerplanten naast de hoofdtribune. Daar bevinden zich momenteel verouderde kleedkamers voor de jeugd. In de plaats daarvan wil Eupen zes nieuwe kleedkamers bouwen en er ook de nieuwe kantoren voor het bestuur van de club plaatsen. Die bevinden zich momenteel elders en Eupen wil elke afdeling van de club op één centrale positie hebben om de onderlinge communicatie tussen alle werknemers te verbeteren. Het nieuwe gebouw zal ook voorzien worden van vergaderruimtes, die tijdens de wedstrijden omgevormd kunnen worden tot loges.

Eupen wil op 5 november alle voorstellen van de geïnteresseerde bouwbedrijven ontvangen hebben. Daarna zal een gedetailleerde planning opgemaakt worden met het verkozen bedrijf en moet ook nog voor een bouwvergunning gezorgd worden. Eupen mikt op de zomer van 2018 om de verbouwingen af te ronden.

belga

Vanderhaeghe maakt zich populair

Hoe maak je je als nieuwe coach meteen populair bij je spelers? Door ze van de eerste tot de laatste seconde met de bal te laten trainen. Yves Vanderhaeghe (47) heeft zijn intrede bij AA Gent niet gemist. Het plezier spatte ervan af. Bij coach en spelers. Vanderhaeghe wil in eerste instantie de spelvreugde laten weerkeren bij de Buffalo's. Komend weekend zijn de spelers vrij. (NP)

photo_news

Club op twee na jongste leider in Europa

Volgens het CIES Football Observatory bracht Club Brugge in september met 24,26 jaar gemiddeld het 16de jongste elftal op 466 onderzochte teams aan de aftrap. Als enkel naar de competitieleiders gekeken wordt, staat blauw-zwart zelfs derde. Alleen Nordsjaelland (23,82) en Dinamo Zagreb (24,25) brachten als nummer één van hun competitie een jonger basiselftal aan de aftrap.

Japanner Ideguchi naar STVV?

Na de bestuurskamer en het beloftenteam lijkt het ook de bedoeling om de eerste ploeg van STVV in de winter een Japans tintje te geven. Zo zou de Japanse middenvelder en international Yosuke Ideguchi (21) op komst zijn. Hij kan echter ook rekenen op concrete interesse van Leeds. Recent scoorde Ideguchi in de interland tegen Australië nog de late 2-0, waardoor Japan zich verzekerde van deelname aan het WK. STVV won gisteren een oefenwedstrijd tegen Roda JC. Bourard en Bezus scoorden. Ceballos en Gueye (adductoren) volgen nog steeds een individueel programma. (FKS)




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.