Football Talk België: Oog van Anderlecht valt op bonkige Ghanese spits - Glen De Boeck op weg naar Kortrijk

AFP
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Lokeren moet Miric enkele weken missen

Sporting Lokeren zal het de komende weken zonder zijn Servische aanvaller Marko Miric moeten doen. Dat maakten de Waaslanders bekend op de clubwebsite. Miric onderging gisteravond een arthrosocopie aan de knie, een blessure waar hij al enige tijd last van ondervond.

"Marko Miric onderging een arthroscopie aan de knie en zal een paar weken uit zijn. De speler ondervond al geruime tijd hinder. Gehoopt wordt dat hiermee de problemen nadien van de baan zijn", liet Lokeren weten. Miric kwam dit seizoen in twaalf van de veertien competitiewedstrijden in actie.

De Waaslanders gaven ook nog een update mee van het herstel van kapitein Killian Overmeire. De middenvelder liep eind oktober een scheur op in de rechteradductor en werkt verder aan zijn revalidatie, die gunstig verloopt. De Nederlander Guus Hupperts kon intussen de groepstrainingen hervatten. Invallersdoelman Bo Geens traint voorlopig nog individueel.

Marko Miric tegen STVV.
Photo News Marko Miric tegen STVV.

Anderlecht op de loer voor 24-jarige Ghanese spits

Paars-wit heeft nood aan een nieuwe spits en dus is hun oog gevallen op de 24-jarige Ghanees Richmond Boakye. De aanvaller van Rode Ster Belgrado werd al meermaals gescout door de club uit Brussel en dat leverde enkele goede rapporten op. Maar er zijn kapers op de kust. Ook het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard toont namelijk interesse. Niet verwonderlijk want Boakye scoorde al zes keer in de Servische eerste klasse en ook in de Europa League schiet hij met scherp. Daar staat de teller voorlopig op vier treffers.

Photo News

Kortrijk kiest voor Glen De Boeck/Lorenzo Staelens

Glen De Boeck (46) wordt de nieuwe coach van KV Kortrijk. De ex-Rode Duivel wordt zoals eerder bij Cercle en Moeskroen geassisteerd door Lorenzo Staelens (53). De Boeck heeft ervaring met 'probleemgevallen'. Hij verving in november 2012 Dirk Geeraerd bij Waasland-Beveren dat toen laatste stond en verzekerde er het behoud. In januari 2016 nam hij bij Moeskroen over van Cedomir Janevski toen ook dat team laatste stond en De Boeck bracht ook daar redding. Beide keren werd hij het volgende seizoen ontslagen. Zijn beste resultaten haalde De Boeck bij Cercle Brugge met onder meer huidig Kortrijkspeler Stijn De Smet in 2008 (4de). Met assistent Lorenzo Staelens bereikte hij er de bekerfinale in 2010. Ook in Moeskroen was Staelens, oud-speler en TD bij Kortrijk, zijn rechterhand. (TTV)

Glen De Boeck.
PN Glen De Boeck.

Niklas Hult op radar Anderlecht

Het gesnuffel is begonnen. Met de wintermercato in aantocht volgt Anderlecht de transfersituatie van Niklas Hult (27) op de voet. Dat is ons bevestigd door Griekse bronnen. Hult is een offensieve linksachter van Panathinaikos, een positie waar paars-wit versterking kan gebruiken. De enige echte linkerverdediger in de kern is Ivan Obradovic. Niet alleen Hults profiel, maar ook zijn prijskaartje is interessant. Panathinaikos kampt met financiële problemen en zal spelers onder hun waarde moeten verkopen. De verwachting is dat Anderlecht hoogstens één miljoen euro zal moeten betalen om de Zweedse international los te weken. 'Hoogstens', want: ook een vrije transfer behoort tot de mogelijkheden. Hult heeft nog salaris tegoed van Panathinaikos. Als de club niet snel een oplossing vindt, kan de speler - ex-Nice en -Elfsborg - zijn vrijheid bekomen. (PJC)

Niklas Hult.
rv Niklas Hult.
Niklas Hult.
rv Niklas Hult.

Ribéry en Müller halen Anderlecht

Alsof het sowieso nog niet moeilijk genoeg zou worden... Bayern München zal op speeldag 5 van de Champions League (22/11) tegen Anderlecht kunnen rekenen op Franck Ribéry. De Franse vleugelaanvaller heeft de groepstrainingen hervat na blessureleed. Ribéry, op zijn 34ste nog steeds een sterkhouder in Beieren, was een maand out met een scheur in de buitenste band van zijn linkerknie. Ook Thomas Müller tekende trouwens present op het oefenveld van de Duitse landskampioen. De international werkt aan zijn terugkeer na een spierblessure. Behoudens een terugval haalt hij eveneens de partij tegen Anderlecht. (PJC)

Franck Ribéry.
EPA Franck Ribéry.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maserty Asaert

    Ik kijk niet meer naar het voetbal in België,want dat is het vreemdelingenlegioen waar zijn de jonge Belgische spelers,die elke week op de velden hun wedstrijd spelen? Enorm frustrerend voor de eigen jeugd...