Football Talk België: Jonge Belgen verslikken zich in Macedonië

Gert Verheyen slikte een pijnlijke 2-1 nederlaag met zijn Jonge Duivels
Getty Images Gert Verheyen slikte een pijnlijke 2-1 nederlaag met zijn Jonge Duivels
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Jonge Belgen slikken 2-1 nederlaag in Macedonië

De Belgen hebben zaterdag in Skopje een 2-1 nederlaag tegen gastland Macedonië moeten incasseren in de tweede wedstrijd van hun kwalificatietoernooi voor EK voor spelers tot 19 jaar. Verdediger Daam Foulon (Anderlecht) bracht de jonge Duivels in de 10e minuut nog op voorsprong, maar Elmas (24e) en Atanasov (87e), op strafschop, schonken Macedonië de zege. De Belgen beëindigden de wedstrijd met tien na een tweede gele kaart voor hun kapitein Louis Verstraete (AA Gent) in de 84e minuut.

Dinsdag waren de jongens van Gert Verheyen met een 3-0 zege tegen Liechtenstein gestart. Volgende week dinsdag nemen ze het op tegen Zwitserland, dat de tweede plaats in de groep deelt met België. De Belgen moeten winnen om de tweede plaats in de groep te pakken, want Zwitserland heeft een beter doelsaldo. De eerste twee van de groep gaan door naar de eliteronde, waarvan de zeven groepswinnaars in juli 2018 de eindronde in Finland spelen. 

Anderlecht bindt jeugdspeler langer aan zich

Anderlecht heeft het contract van jeugdspeler Albert Mboyo Sambi Lokonga verlengd tot 2020 met optie op een bijkomend seizoen. Dat heeft paars-wit vandaag gemeld op de website. De 18-jarige centrale middenvelder, die een groot deel van zijn jeugd doorliep bij de recordkampioen, maakt momenteel deel uit van de UEFA Youth League- en reservenploeg.

Geert Emmerechts en Berchem Sport uit mekaar

Geert Emmerechts is geen hoofdcoach meer van Berchem Sport. Dat maakte de Antwerpse club uit de eerste amateurliga zelf bekend via de sociale kanalen. Emmerechts volgde er in Augustus Jonas De Roeck op, die naar STVV verkaste.  

"Berchem Sport en Geert Emmerechts zijn vanmiddag, in onderling overleg en in goede verstandhouding, overeengekomen om de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. Tot er een opvolger is gevonden zal Kevin Van Haesendonck de taak van T1 waarnemen. Berchem Sport dankt Geert Emmerechts voor het geleverde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan", klinkt op de clubwebsite. 

Tussen 2012 en 2016 was Emmerechts aan de slag als assistent-coach bij Anderlecht. Eerst onder John van den Brom, nadien aan de zijde van Besnik Hasi. Die laatste nam Emmerechts vorig seizoen mee voor een Pools avontuur bij Legia Warschau, maar dat werd geen succes. 

Geert Emmerechts (midden) was pas sinds augustus aan de slag bij Berchem Sport.
GOYVAERTS/GMAX Agency Geert Emmerechts (midden) was pas sinds augustus aan de slag bij Berchem Sport.

Bölöni moet dinsdag voor Geschillencommissie verschijnen 

 De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) behandelt het disciplinaire dossier van Laszlo Bölöni komende dinsdag om 14u30, zo bevestigde de KBVB. De trainer van Antwerp riskeert een schorsing voor zijn gedrag in de thuiswedstrijd tegen Standard op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League.

Bölöni kreeg het tijdens dat viriele en doelpuntenloze duel meermaals aan de stok met scheidsrechter Bram Van Driessche. In de 63e minuut trapte de 64-jarige Roemeen een tweede bal op het terrein. Voor Van Driessche, die Bölöni al had gewaarschuwd, was de maat vol. De coach van de Great Old mocht tussen zijn supporters plaatsnemen in de tribunes van het Bosuilstadion.

Voor zijn gedrag aan de zijlijn had het Bondsparket op basis van het scheidsrechtersrapport al een boete van 1.000 euro gevorderd, waarvan 500 euro met uitstel. Na de partij trok Bölöni echter ook nog de integriteit van Van Driessche in twijfel. Een bloemlezing: "Grote clubs mogen meer", "refs delen de groten cadeautjes uit", "we moeten moeite doen om correct behandeld te worden". Het Bondsparket maakte ook van de interviews achteraf een verslag op en speelde dat door aan de Geschillencommissie, die op basis daarvan besloot de Roemeen te vervolgen. Bölöni kreeg ook al een boete van 5.000 euro opgelegd door de Pro League.   

Photo News
Photo News

Dimata: "Een terugkeer naar België: Waarom niet?"

Na zijn transfer naar Wolfsburg speelt Landry Dimata slechts sporadisch. "Ik ben gelukkig met mijn keuze, ik was er klaar voor", zegt de aanvaller. "Maar: ik moet misschien bekijken of ik in januari niet elders speelminuten moet zoeken. In België? Waarom niet?" Anderlecht zoekt een spits. Dimata: "Ik heb dat gehoord van journalisten. (lacht) Maar goed, ik zal samen met mijn entourage bekijken welke beslissing we zullen nemen."

Photo News

Coelho blijft in Thailand

Fans van Lokeren die Jájá Coelho (31) graag zagen terugkomen, zijn eraan voor de moeite. De Braziliaanse spits, momenteel tot 30 november uitgeleend aan Buriram United, blijft in Thailand. "Coelho komt niet terug naar Lokeren", zegt Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren. "Of Buriram licht de optie in zijn contract of hij tekent bij Bangkok. Jájá wil graag in de Thaise hoofdstad spelen, omdat er in Buriram niet zo veel te beleven viel." Coelho - ook ex-Westerlo en Genk - scoorde dit seizoen 33 goals in 32 matchen bij de kersverse kampioen Buriram United.

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.