Football Talk België: Anderlecht heeft Mitrovic in het vizier - Olayinka door ballenjongen uitgemaakt voor 'black idiot'

REUTERS
Hoe lang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

STVV kampt met blessures

Cristian Ceballos, Igor Vetokele en Babacar Gueye zijn al een tijdje geblesseerd. Na Brugge is de blessurelast nog verdubbeld. Zo is Sascha Kotysch lange tijd uit met een kuitbeenbreuk. En Jordan Botaka (harmstrings) en Charis Charisis (harmstrings) geraken niet speelklaar voor de thuismatch tegen Eupen. Positief is dan weer dat Acolatse, die tegen moederclub Brugge niet mocht spelen gezien zijn huurcontract, weer selecteerbaar is. 

Toch mag het duidelijk zijn dat de onbeschikbaarheid van een zevental zogenaamd vaste waarden -meer dan een halve ploeg zeg maar- van het goede teveel is voor een club als STVV die het toch moet zien te rooien met een al bij al beperkte kern. Nochtans zijn de Kanaries het aan zichzelf en aan hun supporters verplicht om tegen een ploeg als Eupen te winnen. “Maar dat wordt een hele klus”, waarschuwde coach Jonas De Roeck tijdens zijn wekelijkse persconferentie. “Niet alleen omdat veel jongens geblesseerd zijn. Maar zeker ook omdat Eupen gewoon en goed voetballende ploeg is die snedig uit de hoek kan komen en die elke tegenstander kan verrassen. Het zal aan ons zijn om de angel uit hun spel te halen en hun verdediging onder druk te zetten. Want daar schuilen mogelijkheden. In de eerste plaats zal het er echter op aankomen gedisciplineerd en geconcentreerd aan de aftrap te komen.”

Selectie voor Eupen

STVV: Pirard; Kitsiou, Goutas, Teixeira, De Norre; Dussaut, De Petter; Asamoah, De Sart, Legear; Boli

Invallers: Steppe, Ayala, Antunes, Abrahams, Bezus, Acolatse, Bourard

Geel gevaar : Teixeira, Kotysch, Charisis

Geblesseerd : Ceballos, Vetokele, Gueye, Kotysch, Charisis, Botaka

Geschorst: niemand

Jonas De Roeck.
Photo News Jonas De Roeck.

Ballenjongen maakt Olayinka uit voor 'black idiot'

Schaduwkant aan de zege van Zulte Waregem tegen Vitesse. Peter Olayinka kreeg namelijk enkele racistische verwijten door een ballenjongen naar het hoofd geslingerd. "'Black idiot' riep hij", aldus een aangeslagen Olayinka achteraf. "Daarna begon hij me uit te lachen. Dat kinderen dit doen is 'fucked up'. Daarom reageerde ik ook."

BELGA

Mitrovic in beeld bij Anderlecht

Het is geen geheim meer dat Hein Vanhaezebrouck aandringt op de komst van een nieuwe spits deze winter. En in die zoektocht zou Aleksandar Mitrovic wel eens opnieuw in beeld kunnen komen. Dat berichten alvast Engelse media. Mitrovic speelde dit seizoen slechts 30 minuten bij Newcastle in de Premier League en is intussen al derde keus geworden voor coach Rafael Benitez als diepe spits. Voor de wedstrijd tegen Burnley behoorde hij niet eens tot de selectie. Een uitleenbeurt zou de drie partijen goed uitkomen. Via Christophe Henrotay onderhoudt Anderlecht goede banden met Newcastle. Met Mitrovic, Mbemba en Sels deed paars-wit overigens al goede zaken met de promovendus in de Premier League. (MJR)

Photo News

Stanciu en Chipciu in selectie Roemenië

Ondanks zijn invallersstatuut bij Anderlecht blijft Nicolae Stanciu het vertrouwen behouden van de nieuwe Roemeense bondscoach Cosmin Contra, opvolger van Christophe Daum. Stanciu werd opgeroepen voor de komende interlands tegen Turkije (9/11) en Nederland (14/11). Ook Chipciu en Marin van Standard behoren tot de selectie. (MJR)

Photo News

"Jankovic heeft iets goed te maken bij KV Mechelen"

Voorzitter Johan Timmermans noemde twee redenen waarom hij, samen met de nieuwe investeringsgroep, voor Aleksandar Jankovic, die gisterochtend zijn 'eerste' training leidde, koos als nieuwe trainer van KV Mechelen. "Enerzijds kent hij de competitie en de spelers, wat in deze situatie erg belangrijk is. Anderzijds heeft hij misschien nog iets goed te maken na zijn plotse vertrek vorig jaar."

De 45-jarige Serviër was gisteren op zijn beurt vooral blij om 'weer thuis' te zijn. Met zaterdag al het degradatieduel tegen KV Kortrijk heeft de 'nieuwe' coach maar weinig tijd. "Maar ik ken de spelers en zij kennen mij", zei hij bij zijn terugkeer, 14 maanden na zijn vertrek. "De groep heeft dezelfde mentaliteit als toen, maar het vertrouwen ontbreekt. Daar gaan we aan werken en dan verwacht ik een reactie tegen Kortrijk." Verlies moet alleszins vermeden worden, want dan komt Malinwa al op 6 punten van de West-Vlamingen. "We moeten niet aan het klassement denken. KV Mechelen speelt altijd om te winnen." (DPB)

BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willem Kempenaers

  Mitrovic terug zou schitterend zijn! Garantie voor goals.

 • dany Dany Herman

  Als hij alle rode en gele kaarten die hij wel moest gekregen hebben nog moest uitzitten dan speelt hij maanden niet

 • Petita De Kleine

  Waarom, denken jullie, dat hij derde keuze is bij een ploeg die 9de staat en in 10 wedstrijden slechts 10 keer scoorde? Die heeft daar nogal vooruitgang geboekt... Kopen!!!

 • Frederik canoot

  Arm Anderlecht.

 • Werry Galle

  Hoop dat die clown Mitrovic.niet terug komt naar de Belgische velden. We kunnen veel hebben maar dit, aub, spaar ons daarvan