Foket en Raman leggen Astridpark het zwijgen op: 1-2

AA Gent heeft Anderlecht op de slotspeeldag van de reguliere competitie een ferme peer gestoofd. De Buffalo's kwamen eerst nog op achterstand na een prima goal van Mitrovic, maar in de tweede helft vochten ze toch uitstekend terug. Op een kwartier in de eerste helft na waren de bezoekers eigenlijk gewoon baas in het Astridpark, en dankzij goals van Foket en invaller Raman geschiedde gerechtigheid alsnog. In de stand komen de Oost-Vlamingen zowaar naast paars-wit op de tweede plaats.

Straf, wat AA Gent deze middag presteerde in het Astridpark. Het was van 16 april 2000 geleden dat de Buffalo's nog een keertje de volle buiten konden meegraaien vanuit het Astridpark, maar vandaag was de driepunter écht wel verdiend. Zowel in de eerste helft als in de tweede helft startte de klas van Hein Van Haezebrouck verschroeiend. In de eerste helft was dat vooral onder impuls van Milicevic, maar toch kregen de bezoekers even een dreun wanneer het licht even uit ging bij verdediger Nielsen. Die liet zich domweg de bal afsnoepen, waarna Tielemans Mitrovic z'n 14de van het seizoen al aanbood. Gevleid, maar zulke goals tellen natuurlijk ook...

PHOTO_NEWS

Gent was wat van slag, met als gevolg dat Anderlecht beter in de wedstrijd kon komen. Tot na de pauze dus. Beide coaches grepen in: Gouden Schoen Praet kwam Defour vervangen, terwijl Van Haezebrouck Raman in de strijd gooide ten koste van Milicevic. Een goede beslissing van de Gent-coach zo bleek, want rond het uur was de scheve situatie al rechtgezet na goals van Foket en... Raman. Telkens ging er niet al te doortast verdedigen aan vooraf. Eerst misrekende Vanden Borre zich compleet waardoor Simon makkelijk kon voorzetten richting Foket, wat later zagen Heylen en Proto er niet al te best uit - al maalde Raman daar allerminst om. Diezelfde Raman kreeg ook nog een wenkende kans op de 1-3, maar ditmaal zat de Anderlecht-aanvoerder er wél goed tussen en ook op een poging van Simon was hij alert. De teleurstellende thuisploeg kreeg er niet eens een slotoffensief meer uit, waardoor het dus 1-2 bleef. Voor wie er nog moest aan twijfelen: het wordt smullen in de play-offs!

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.