Fluitconcert in Lotto Park: Anderlecht kan zelfs in eigen huis niet winnen tegen Waasland-Beveren

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Het blijft voorlopig bij één competitiezege dit seizoen. Pijnlijk. Anderlecht geraakte nu ook niet voorbij rode lantaarn Waasland-Beveren. Paars-wit speelde een zwakke eerste helft en morste met de kansen na rust. Een dramatische 6 op 27 is het harde verdict voor Kompany en co. 

Wat was dat weer! Als het Vanden Stock Stadion is omgedoopt tot Lotto Park om er een “walk in the park” te organiseren, dan was dat opzet tegen Beveren geslaagd. Slaap-ver-wek-kend. Anderlecht maakte er een gezondheidswandelingetje op zondag van. Geen tempo, Zulj speelde meer achteruit dan vooruit, Sandler voetbalde vanuit zijn zetel, Nasri slofte, ..., en ga zomaar door. Na 20 minuten had paars-wit nog geen enkel kans bijeengevoetbald.

Nochtans had Anderlecht zich kunnen optrekken aan de bekerwinst op Beerschot. Maar in plaats van met enthousiasme de match tegen Beveren aan te vatten, straalde de ploeg iets uit van: rustig aan, jongens, het zal wel loslopen.

Saelemaekers was geschorst. Daardoor kwam Zulj in de ploeg op 6, schoof Sambi Lokonga door naar 8 en ging Verschaeren vanaf rechts voetballen. Bij Beveren haalde Mercier de grove borstel door zijn selectie na de bekerblamage tegen Westerlo. Opvallen Xian Emmers kwam op 10 te staan.

Zulj speelde meer achteruit dan vooruit
BELGA Zulj speelde meer achteruit dan vooruit

De eerste helft kreeg Anderlecht welgeteld één kans. Een afgeweken voorzet van Chadli kwam gelukkig in de voeten Verschaeren terecht maar de younster die momenteel duidelijk vertrouwen mist, mikte naast. Even voordien was Beveren op voorsprong kunnen komen toen een vrije trap/voorzet van Badibanga bijna direct in doel ging.

Fluitconcert

0-0 aan de rust. “Een finale van play-off 3 avant-la-lettre”, klonk het cynisch op de tribunes. Filip De Wilde die de aftrap gaf omwille van een verleden bij beide clubs, fronste op de ere-tribune de wenkbrauwen. De paars-witte fans lieten zich voor het eerste negatief horen. Het fluitconcert aan de rust was striemend.

Anderlecht kwam de tweede helft met andere intenties uit de kleedkamer. Er waren kansen voor Nasri en Chadli en vrije trappen van Sambi Lokonga en Nasri ging nipt over. Maar het ‘drukje’ van de thuisploeg duurde slechts een kwartiertje. Daarna herviel paars-wit weer in zijn steriel voetbal. Ook vijf (!) minuten blessuretijd veranderden niets aan de score. Schaamte en het striemend fluitconcert was het deel van Anderlecht. Beveren pakt zijn derde punt rij en is al drie speeldagen ongeslagen....

BELGA
BELGA
BELGA148 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Van Croonenborch

  Arm Anderlecht hoe is het zover kunnen komen van een Europese grootheid tot een wik mijn woorden matige eersteklasser Als dat elke week als supporter moet aanzien begrijp ik alle commotie Maar ja wat waren de aankopen dit jaar en wie rendeerde er van ??

 • eric debanne

  Werner weymeersch : kritiek geven is zo gemakkelijk eh ...! Degrijse heeft volkomen gelijk met zijn analyse !

 • danny buyse

  @Paul Van den Bruel, zoveel kansen hebben ze niet gehad. 1 in de eerste helft van Verschaeren die naast trapt en een paar in de 2de helft waaronder 1 bal tegen de lat. Veel doelloos balbezit door de bal veel te veel in de breedte en naar achteren te spelen. Met kompany, Nasri, Chadli en Roofe daar moet je toch veel meer een ploeg mee kunnen bouwen dan dat er nu is.

 • Karel Dierckx

  Rudi De Moor, één van de problemen bij RSCA is dat onder de vroegere directie de scoutingcel min of meer begraven is geweest te voordele van huismakelaar Bayat die spelers aanbracht. Dat bouw je niet terug op op een jaar tijd.

 • Frederik Janssens

  Sandler zag er echt moedeloos uit in het interview na de match. Betekent dat hij er ook niet meer in gelooft.