Exclusief voor abonnees

Felice Mazzu over zijn eerste ontslag in 25 jaar: “Ik had te veel respect voor de Genkse filosofie”

Photo News
De grens tussen woede en berusting is heel dun. Felice Mazzu (53) heeft begrip voor zijn ontslag, maar voelt ook woede omdat hij niet de tijd kreeg om zijn werk af te maken. Vandaag kijkt hij voor het eerst terug op vijf woelige maanden bij Racing Genk. “Ik heb iedereen gelukkig gemaakt. Mensen die het goed met mij menen en zij die mij op mijn bek wilden zien gaan.”

Bar van het Van der Valk hotel in Nijvel, een kwartiertje rijden van de woonplaats van Felice Mazzu. “Ik spreek liever hier af dan in Charleroi, ’t is rustiger.” Mazzu bekijkt het resultaat van de fotoshoot met onze fotograaf. “Verdorie, ik zie er vermoeid uit. Je lezers gaan niet begrijpen waarom ik na drie weken niets doen nog steeds moe ben.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ETIENNE BOECKX

  Jij blijft voor mij een top coach Mazzu ! Het is voor mij meer dan duidelijk dat het bestuur en zeker dimitri Deconde de verkeerde beslissingen ontrent de spelers kwaliteit heeft genomen. Ik hoop jou snel terug als coach te zien.

 • Marcus Camps

  Vijf topspelers weg en dan verwacht men nog op dezelfde manier uw wil te kunnen opleggen. Zo werkt het wel niet. Als Clement gebleven was, had hij ook het vlaggen gehad ...

 • eric debanne

  Was een vergiftigd kado voor hem helaas ! Goeie coach maar te braaf geweest Clement wist op het juiste moment te vertrekken Meer dan 4 a 5 basisspelers die weg waren ...heel veel kwaliteit die niet vervangen werd ... Nu met die Duitse coach zaal het niet beter worden ...

 • johan ruell

  Wat zou hij het zich aantrekken: 600000 euro ontslagpremie om maar even aan de slag te gaan...