Feestje aan't zeetje! Musona en Cyriac bezorgen Oostende leidersplaats

Oostende maakt zich op voor een stevig feestje, want de kustjongens hebben vlotjes de maat genomen van Anderlecht. Het werd 3-1. Musona opende al vroeg de score, waarna de bezoekers tegen de gang van het spel in langszij kwamen via een owngoal van Milic. Cyriac vond uiteindelijk zijn neus voor goals terug, terwijl Musona de kers op de taart zette vanop de stip. De Brusselaars kwamen zeven keer op bezoek bij Oostende, en wonnen telkens met minstens twee doelpunten verschil. Bij het achtste bezoekje aan het Albertpark was het dus voor een keertje omgekeerd. Minstens tot vanavond is KVO ook alleen leider met 10 op 12. Straks kan STVV nog langszij komen, maar dan moeten de Kanaries wel winnen bij titelverdediger AA Gent. Voor Anderlecht was het overigens de eerste nederlaag sinds 30 april, toen er werd verloren (2-1) in de Gentse Ghelamco Arena.

"Thuis tegen Anderlecht haalde #kvo nog nooit 1enkel punt; Maar nu zijn we in vorm, gans Oostende hoopt op n grote stunt!" Dat waren de woorden die sterke man Marc Coucke de wereld instuurde voor de komst van Anderlecht, en die stunt kreeg al heel snel vorm. Berrier gooide een hoekschop voor doel, en iedereen bij de Brusselaars (en vooral Tielemans) was eventjes Knowledge Musona vergeten. Die bedankte voor zoveel ruimte en knalde de 1-0 voorbij Proto. Of die goal Anderlecht wakker schudde? Nee hoor. Gedurende de eerste 45 minuten kreeg de recordkampioen amper een poot aan de grond in het Albertpark, en paars-wit (voor de gelegenheid in het fluogroen) mocht zelfs van geluk spreken dat het geen verdere averij opliep. Een leep Oostende speelde kans na kans bijeen, maar Cyriac -die hard werkte, dat wel- toonde heel wat medelijden voor zijn ex-ploeg. Vooral toen hij oog in oog verscheen met Proto had de Ivoriaan er altijd 2-0 moeten van maken, maar hij staat al sinds januari droog en dat werd nog maar een keertje pijnlijk duidelijk. Het begint stilaan een (kwalijke) gewoonte te worden voor de klas van Yves Vanderhaeghe: véél kansen, weinig doelpunten...

Musona (2de van rechts) viert zijn vroege opener met zijn ploegmaats.
BELGA Musona (2de van rechts) viert zijn vroege opener met zijn ploegmaats.
Anderlecht-coach Besnik Hasi was allerminst opgetogen met wat zijn poulains ten berde brachten...
BELGA Anderlecht-coach Besnik Hasi was allerminst opgetogen met wat zijn poulains ten berde brachten...
... maar zag zijn team wel nog even langszij komen na een lullige owngoal van Milic.
BELGA ... maar zag zijn team wel nog even langszij komen na een lullige owngoal van Milic.

... en dat zou de kustjongens meteen na de pauze even erg zuur opbreken. Acheampong glipte door de buitenspelval, waarna Milic op een wel erg lullige manier zijn eigen doelman Ovono te grazen nam. Daar sta je dan, nadat je in de eerste helft de tegenstand hebt weggespeeld. Hasi had zijn pionnetjes trouwens anders gezet in het tweede bedrijf, met Gillet op rechtsachter en Defour als breker voor de verdediging. Een zet die (aanvankelijk) uitpakte, want ineens kreeg Anderlecht wel kansen bijeen gespeeld. Aanvankelijk, inderdaad, want net op het moment dat Oostende onder druk stond liet Gillet Cyriac lopen. Berrier zag dat na een prima combinatie met Musona ook en schilderde de 2-1 op het hoofd van Cyriac. Een treffer die ongetwijfeld enorm veel deugd zal doen bij de vinnige Ivoriaan, al was de viering van z'n goal tegen zijn ex-ploeg wel ingetogen. Najar kopte de beste kans namens Anderlecht nog naast, maar het slotakkoord was voor Musona. Die schoot vanop elf meter raak na een lichte overtreding van Kara Mbodj.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA