Faty buffelt Standard naar driepunter tegen Waasland-Beveren

Standard heeft z'n tweede driepunter van dit seizoen beet. Van een leien dakje ging het niet, maar uiteindelijk werd Waasland-Beveren wel aan de kant gezet met een kleinste verschil. Het was Ricardo Faty die rond het uur raak kopte. Toen had Standard na een prima eerste helft al op voorsprong kunnen kunnen staan, maar het ontbrak de Rouches aan scherpte voorin. De bezoekers probeerden na de pauze de bakens nog wel te verzetten, maar scoren lukte niet. Zo blijven ze achter met drie punten, maar ze kunnen zich wel wat troosten met het feit dat ze al drie ploegen troffen die vorig jaar nog in Play-Off I uitkwamen.

Als fusieploeg kon Waasland-Beveren nooit winnen tegen Standard (tweemaal gelijk, vier keer werd er verloren), en ook na 9 augustus 2015 blijven de Oost-Vlamingen achter zonder zege. Vooral in de eerste helft werd de klas van Stijn Vreven eigenlijk vooral onder de voet gelopen door de gretige Rouches, maar scoren lukte niet. Yattara, ex-Lyon en de vervanger van Santini, leek er wel even zin in te hebben, maar zowel hij als Kasmi besloten telkens te zwak op Henkinet. Ook de kopbal van Teixeira was een makkelijke prooi voor de bezoekende doelman, maar de gevaarlijkste Rouche was Trebel: eerst besloot de vaardige Fransman net over, wat later viseerde hij de kruising. U leest het al; het aanvallend compartiment van de bezoekers werd in de eerste helft amper gesolliciteerd - al waren er in de laatste tien minuten voor de rust wel (kleine) tekenen van beterschap. Als er  toch iemand een keertje voet aan de grond kreeg was het Gano, maar diens vizier stond niet goed afgesteld. 0-0 dus bij de koffie, een uitslag waar vooral Waasland-Beveren tevreden zal mee geweest zijn.

LEES HIERONDER VERDER

Yattara mocht Santini vervangen als aanvalsleider, maar kon geen onuitwisbare indruk laten.
PHOTO_NEWS Yattara mocht Santini vervangen als aanvalsleider, maar kon geen onuitwisbare indruk laten.
Weer heel wat schoon volk op Sclessin: Eric Gerets is intussen een vaste klant geworden, Daniël Van Buyten woonde dit seizoen nog geen wedstrijd bij van de Rouches.
PHOTO_NEWS Weer heel wat schoon volk op Sclessin: Eric Gerets is intussen een vaste klant geworden, Daniël Van Buyten woonde dit seizoen nog geen wedstrijd bij van de Rouches.

Na de pauze kregen we een veel frisser Waasland-Beveren, en ei zo na leverde dat zowaar een voorsprong op. Myny zette prima voor vanop recht, maar Emond - nochtans altijd goed voor goals tegen Standard - zag zijn poging net naast de kooi gaan van Thuram. Geen stormloop dus zoals in de eerste helft van de thuisploeg, maar Faty zorgde uiteindelijk wel voor de openingstreffer. Knockaert - een stevige aanwinst voor de Rouches - sneed de bal perfect aan, en de boomlange middenvelder torende boven alles en iedereen uit om de 1-0 aan te tekenen. Wat later was Trebel tot tweemaal toe dicht bij de 2-0 (telkens prima werk van Henkinet), maar Waasland-Beveren gaf zich niet zomaar gewonnen. Vooral Langil wilde er nog wel wat van maken en ook de ingevallen Vanso beet van zich af, maar uiteindelijk trokken de Rouches de driepunter wél over de streep.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS