Fans van ter ziele gegane Bergen supporteren nu voor Mechelaar Matthys

Wat doe je als je favoriete club plots ophoudt met te bestaan? De supporters van Bergen werden plots met die vraag geconfronteerd wanneer de club met stamnummer 44 officieel failliet werd verklaard. Een handvol fans bleef echter niet bij de pakken zitten. In een reportage van RTBF is te zien hoe ze afgelopen zaterdag zich in de gloednieuwe tribune van KV Mechelen nestelden om hun ex-speler Tim Matthys te steunen.

De gelegenheidsfans wilden zich meteen inburgeren Achter de Kazerne en dat ging ook vrij simpel. Na een bezoekje aan de fanshop en een aankoop van een rood-gele sjaal namen ze hun plek in op de tribune. "Op Mechelen hangt altijd wel een goede sfeer. Het publiek is over het hele land bekend, maar het zal vooral leuk zijn om Tim Matthys aan het werk te zien. De ex-aanvoerder die aanbeden werd bij Bergen", vertelt een supporter aan RTBF. Eerder dit seizoen brachten ze al een bezoekje aan Zulte Waregem, Oostende en Union Sint-Gillis. "Om te kijken hoe het is gesteld met de sfeer in de Belgische stadions."

Verrassing van Matthys
Matthys - als speler actief van 2010 tot 2014 voor Bergen - leek te genieten van de steun, want tegen Waasland-Beveren zette hij de 2-0-eindcijfers op het scorebord. De Bergen-fans gingen helemaal uit hun dak. Na de wedstrijd nam Matthys even de tijd om het groepje te bedanken. "Ik hoorde voor de wedstrijd dat ze er zouden zijn. Ik ben dan in mijn kast gedoken om hen een truitje te geven. Een exemplaar uit het laatste seizoen van Bergen in eerste klasse." De fans konden hun geluk niet op. Met een brede glimlach op het gelaat keerden ze weer huiswaarts. Op weg naar het volgende Belgische stadion.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00