Fans KV Mechelen kunnen investeren én geld verdienen aan nieuw stadion

Zaterdag kunnen de supporters stukken oude tribune ophalen

YouTube
 

De fans van KV Mechelen hebben ondertussen al afscheid kunnen nemen van de legendarische vakken H, I en J. De thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem stond helemaal in het teken van de spionkop. Een nieuw hoofdstuk dient zich aan en om de kosten voor de nieuwe tribune wat te drukken roept boegbeeld Mark Uytterhoeven de hulp van de supporters in.

Investeren en verdienen
Het totale kostenplaatje van de renovatiewerken bedraagt maar liefst 9,1 miljoen euro. Voor een doordeweekse eersteklasser geen bedrag dat je zomaar kan ophoesten. Daarom spreken ze bij 'Malinwa' de fans aan. "We konden lenen bij de bank, maar dat zou ons veel geld gekost hebben", vertelt Uytterhoeven. "In elk geval meer dan een obligatielening. Dus jij kan geld investeren in de bouw van het stadion. Vanaf 1.000 euro. Zeven jaar lang krijg je op dat bedrag elk jaar 4,25 procent bruto intresten. De intresten financieren we dan uit de inkomsten van ons vernieuwde stadion." Uytterhoeven legt het hieronder in een filmpje met hand en tand uit.

Zaterdag opruimmoment
Wat gebeurt er dan met de oude staantribune? Daarvoor heeft de club zaterdag tussen 12u en 14u een opruimmoment voorzien. "Gedemonteerde hekken, oude zitjes of enkele metalen steunhekken: alles wat tijdens de eerste voorbereidende werken werd opzijgezet, is zaterdag gratis op te halen. De veelgevraagde stukjes van de betonnen tribune zijn daar nog niet bij, die volgen later na de afbraak tijdens een tweede verzamelmoment.", klinkt het op de website.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
BELGA