Ex-speler KV Mechelen wordt algemeen directeur Lokeren

LinkedIn
Rudy Geens (52) wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe algemeen directeur bij Sporting Lokeren. De ex-speler van KV Mechelen krijgt de verantwoordelijkheid over alle niet-sportieve aspecten binnen de club, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Geens is van opleiding scheikundig ingenieur en heeft het grootste deel van zijn professionele carrière binnen de industriële verpakkingssector gewerkt. Hij specialiseerde zich als zelfstandig ondernemer vooral in het optimaliseren van bedrijven binnen de industrie. Zo bereidde hij (re)organisaties en overnames voor en begeleidde hij investeerders.

Toch is de voetbalwereld geen onbekende voor hem, zo meldt Lokeren. Geens maakte zijn debuut in het eerste elftal van KV Mechelen in 1979 en bleef er lid van de A-kern tot 1985. Nadien speelde hij bij tal van andere clubs. Hij is wellicht een van de weinigen in België die aantrad in alle reeksen van het nationale voetbal: van eerste nationale tot vierde provinciale.

Lambrecht laten genieten
Al tijdens zijn sportieve loopbaan nam Geens andere taken voor zijn rekening binnen de clubs waar hij actief was. Zo was hij bijvoorbeeld vier jaar lang eindverantwoordelijke van de jeugdacademie van KV Mechelen. Sporting Lokeren ging via een headhunterbedrijf op zoek naar een opvolger van Marc Van Maele en Romain Van Schoor en denkt die nu gevonden te hebben in Rudy Geens.

"Ik vind het een hele eer de kans te krijgen bij een club als Sporting Lokeren", zegt Rudy Geens. "Ik wil de club verder professionaliseren en voorbereiden op een NV-statuut. Ik beschouw het als mijn taak voorzitter Lambrecht de komende tijd vooral te laten genieten van het voetbal, zonder zich al te zeer te moeten bekommeren om allerlei praktische zaken. Ik wil binnen de club de banden met alle geledingen versterken en werk maken van de samenwerking met de lokale bedrijfswereld."