Exclusief voor abonnees

Ex-Rouches vergelijken remonte met die van 7 jaar terug: "Zonder blessure Carcela waren we toen kampioen. Ook nu kan hij hen titel bezorgen"

Photo News
Een sterk Standard in play-off 1. Het doet denken aan het parcours dat de Rouches aflegden in 2011 – 26 op 30. Koen Daerden, Jelle Van Damme en Mémé Tchité blikken terug. En vooruit. 

’10 - ’11 • 26 op 30

«Het was uniek en dat zal het altijd blijven»

Koen Daerden herinnert zich de campagne van de Rouches in 2011heel goed. «Het was allemaal zeer onverwacht. Ik weet nog dat we onze eerste wedstrijd op Anderlecht wonnen (1-3, red.) met een veredeld B-elftal – ik speelde ook. Dominique d’Onofrio liet een paar basisspelers rusten omdat we volledig gefocust waren op de bekerfinale. Er was veel kritiek, maar we pakten wel de drie punten. Vanaf dat moment was de trein vertrokken.»

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.