Ex-Anderlechtspeler Bruno Thoelen vermoord voor 200 euro

De kelner die eergisteren in café New Cardinal te Ganshoren met drie messteken vermoord werd, is ex-Anderlechtspeler Bruno Thoelen. De dader, die er uiteindelijk met 200 euro vandoor ging, is spoorloos. Het parket van Brussel heeft wel een video waarop de handelingen van de roofmoordenaar duidelijk te volgen zijn.

Uit de beelden blijkt dat een kerel met Adidas-pet en sjaal het café binnenging en meteen naar de wc trok. Daar riep hij wat om Thoelen te lokken. Toen de ex-voetballer polshoogte ging nemen, kreeg hij drie messteken in de nek en het achterhoofd. In het café zaten op dat moment vier klanten op de bingo te spelen, maar zij werden niets gewaar.

De video toont vervolgens hoe de dader terug in het café komt en de kassa probeert te openen. Dat lukt in eerste instantie niet, waarna hij naar de keuken trekt en de koelkast aan een grondig onderzoek onderwerpt. Opmerkelijk, die koelbloedigheid: als één van de klanten op dat moment een plasje had moeten doen, zou hij op heterdaad betrapt geweest zijn.

Levenslang
Daarna probeert de dader toch nog eens de kassa, en deze keer met succes. Roofmoord dus, waardoor hij levenslang riskeert als hij gevat zou worden. Het slachtoffer werd uiteindelijk gevonden door een klant die later binnengekomen was en zich ongerust maakte omdat hij niemand zag.

De dader is tussen 1m70 en 1m80, stevig gebouwd en droeg een zwart-wit geruit jasje. De sjaal bedekte gedeeltelijk zijn gezicht. Met handschoenen aan is hij richting rue Louis Delhove vertrokken.

Ploegmaat van Michel De Wolf
Thoelen was een verdediger die voornamelijk meespeelde bij de paars-witte beloften. In het seizoen 1983/84 mocht hij van trainer Paul Van Himst toch een keer meespelen bij de grote jongens. Daar bleef het echter bij, en dus trok hij in 1985 naar RFC Séresien. Na alweer één seizoen stapte hij over naar AA Gent, waar hij ploegmaat was van onder meer Michel De Wolf. Zijn carrière sloot hij uiteindelijk in 1996 af bij FC Denderleeuw. (svm)

Bruno Thoelen. (Foto: rsca.be)
UNKNOWN Bruno Thoelen. (Foto: rsca.be)