Evocatiecommissie oordeelt pas op 23 december over Van Damme

Joachim Van Damme
PHOTO_NEWS Joachim Van Damme
Joachim Van Damme en zijn club KV Mechelen moeten pas op 23 december een beslissing van de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verwachten in verband met de schorsing van de middenvelder. Speler en club betwistten op woensdag 3 december voor die commissie een schorsing van twee speeldagen, die opgelegd werd door de Geschillencommissie Hoger Beroep, na vervolging door de Reviewcommissie op basis van televisiebeelden. Het was de eerste keer dat een zaak van de Reviewcommissie voor de Evocatiecommissie kwam.

Tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Cercle Brugge (1-1) van zaterdag 8 november kreeg Van Damme in de slotfase een gele kaart van scheidsrechter Laurent Colemonts, na een elleboogstoot aan het adres van Cercle-speler Thibaut Van Acker. De Reviewcommissie liet Van Damme op basis van dit incident vervolgen.

In eerste aanleg werd Van Damme door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar na een beroepsprocedure van het Bondsparket kreeg de speler alsnog een schorsing van twee speeldagen. De evocatieprocedure van KV Mechelen werkt wel niet opschortend. Daardoor heeft Van Damme zijn schorsingsdagen al uitgezeten tegen Genk (23/11) en Oostende (29/11).

Joachim Van Damme
BELGA Joachim Van Damme