Essevee zet opmars verder op Le Canonnier na zoutloze partij

Van de vijftiende naar de tiende plaats in het klassement. Het gaat crescendo met Zulte Waregem. De neutrale voetballiefhebber bleef op Le Canonnier wel op zijn honger zitten wat kansen betreft, maar zag het eerste schot op doel van Zulte Waregem meteen in doel verdwijnen. Het doelpunt van Aneke was meteen ook genoeg om de drie punten mee naar West-Vlaanderen te nemen. Moeskroen-Péruwelz had zomaar met negen kunnen eindigen na de stevige charges van Peyre en Boli. In de extra tijd kreeg die laatste toch nog rood voor spelbederf en dat was al nadat Mendy zijn tweede geel had gekregen. Het werd dus tien tegen tien, maar Essevee zal de nul tegen één toch belangrijker vinden.

Enkele eetlepels peper en heel wat snuifjes zout. Dat is wat de partij tussen Moeskroen-Péruwelz en Zulte Waregem miste. Voor vlot combinatievoetbal moest de neutrale voetballiefhebber vanavond niet op Le Canonnier zijn. Het mag geen wonder heten dat de Henegouwers de meeste overtredingen maken van de hele competitie want ook vanavond lag het spel elke minuut stil. Het was dan ook via een stilstaande fase dat Zulte Waregem op voorsprong kwam. Aneke knikte de voorzet van Trajkovski voorbij een grabbelende Cros. De eerste poging van Essevee tussen de palen en dan zaten we al in de 40ste minuut. Veelzeggend over de partij.

BELGA

Het was nochtans Moeskroen-Péruwelz dat bijzonder gretig uit de kleedkamer kwam. Vandendriessche kopte al in de eerste minuten over de kooi van Bossut die meteen ook wakker was. Toch moet, met een nog zoekende Langil, zo goed als alle gevaar van topschutter Diaby komen. Dat was ook de verdienste van Zulte Waregem dat alles goed dicht hield achterin.

Discutabele fases
Zonder dat hij het wenste eiste de scheidsrechter uiteindelijk de hoofdrol op. De jonge Lawrence Visser liet het namelijk na om Peyre (die de doorgebroken Sylla onderuit haalde) en Boli (die een aanslag pleegde op de enkels van Verboom) van het veld te sturen. In het slot mocht diezelfde Boli dan toch vervroegd gaan douchen voor een kleine reactie op Plet. Iets dat naar compensatie ruikt.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA