Essevee laat tweede plek liggen in Charleroi; Carolo's halen het met 3-0

Geen tweede plaats voor de troepen van Francky Dury. Zulte Waregem kon mits winst in Charleroi (even) over Anderlecht springen in het klassement. De Carolo's hadden echter andere plannen. Pollet, Ndongala en Saglik stuurden Essevee met zware 3-0 cijfers terug naar huis.

In de schaduw van seizoensrevelatie KV Oostende stond Zulte Waregem toch maar mooi op plek drie. Francky Dury heeft na een minder seizoen opnieuw winnaars van zijn spelers gemaakt. Winst in Charleroi en Essevee sprong zowaar (even) over Anderlecht naar plek twee. Maar bij de bezoekers waren ze er niet gerust op. "Hier hebben we het àltijd moeilijk", aldus Dury vooraf. En dat bleek ook in het eerste kwartier. Alleen zocht bij Charleroi voorin ene David Pollet nog naar zichzelf. Niets lukte in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Zelfs een simpele balcontrole was te veel gevraagd.

Kwartiertje ver en Zulte Waregem nam het commando over. Zonder écht gevaarlijk te zijn. De beste kans kwam er pas op slag van rust. Stephen Buyl vond de paal op zijn weg. De fans in het stadion - een ook die op hun terras erbuiten - bleven op hun honger zitten.

BELGA
BELGA
BELGA

Vlak na rust was het bij de eerste kans dan toch bingo. Pollet glipte door de buitenspelval, gaf Sami simpel het nakijken en knalde openingsgoal hard tegen de touwen. Slecht spelen, maar toch scoren. Het blijft een echte goaltjesdief.

Charleroi tankte vertrouwen na de openingsgoal en werd ook wat geholpen door de ref. Na een ingreep van Lepoint op Saglik ging de bal op de stip. Iets té strenge beslissing misschien? Perbet ging achter de bal staan, maar miste net als tegen Anderlecht de elfmeter. Gelukkig was Ndongala wél goed gevolgd: 2-0. Diezelfde Ndongala kreeg even later dé kans om de match te beslissen, maar Bossut stond pal. Essevee probeerde nog een slotoffensief te ontwikkelen, maar tevergeefs. Het orgelpunt kwam via de voet van Saglik. Met een heerlijke vrije trap legde hij de 3-0 eindstand vast. De tweede plaats zal voor een andere keer zijn.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA