Essevee en Club houden elkaar in evenwicht na leuke match

BELGA
Zulte Waregem en Club Brugge maakten vandaag reclame voor het voetbal. In het Regenboogstadion hielden de twee West-Vlaamse ploegen elkaar in evenwicht na een leuke wedstrijd. Blauw-zwart leek lang op weg naar de overwinning na een goal van Bjorn Engels, maar vijf minuten voor affluiten scoorde de ingevallen Mbaye Leye de gelijkmaker. In het slot hadden beide ploegen nog kunnen winnen, maar Nicolas Castillo raakte de paal terwijl Thorgan Hazard alleen voor doel hoog over schoot. Club volgt nu op zes punten van leider Standard dat wél won van KV Mechelen met 2-0.

Michel Preud'homme had kopzorgen voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De coach van blauw-zwart kon niet rekenen op de gebleseerden Brandon Mechele en Victor Vazquez terwijl ook Vadis Odjidja geschorst toekeek. Bij Zulte Waregem, nog ongeslagen in eigen huis in de Jupiler Pro League, begonnen Olafur Skulason en Mbaye Leye op de bank. Preud'homme vertelde vooraf dat de match op Essevee nog moeilijker zou zijn dan de topper van vorige week tegen leider Standard. Een teken van respect voor de vicekampioen.

De eerste minuten waren voor de thuisploeg, maar nadien nam Club Brugge de match in handen. De Bruggelingen waren heer en meester en omdat het met veel spelers ten aanval trok, kon Zulte Waregem niet onder de druk uitkomen. Blauw-zwart vond telkens de vrije man, maar in de zone van de waarheid liet Club het afweten. Zo haalde Sammy Bossut de 0-1 uit zijn doel op een poging van Waldemar Sobota en ook op de vele hoekschoppen van de bezoekers, waar de spelers meer dan eens alleen stonden om te koppen, ging de bal er niet in.

Geen goals bij de rust
Na een moeilijke periode kwam Zulte Waregem beter in de wedstrijd. Onder impuls van een goede Thorgan Hazard, die stilaan opnieuw naar zijn beste vorm toegroeit, herstelde de vicekampioen het evenwicht en werd het zelfs de betere ploeg. Echt grote kansen versierde Zulte Waregem niet, maar toch moest Mathew Ryan goed plat op een poging van Marvin Pourié. De brilscore bij de rust was ietwat verrassend te noemen na een aangename eerste helft, maar billijk was het wel.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

Na de pauze nam Club Brugge het initiatief. Zulte Waregem onderging ietwat de wedstrijd zonder dat het achterin in verlegenheid werd gebracht. Uiteindelijk klom blauw-zwart dan toch op voorsprong en dat het op een hoekschop kwam, mag geen verrassing heten. Tom De Sutter kopte naar de verste paal waar een vrijstaande Bjorn Engels de openingsgoal tegen de netten kon duwen. 0-1 en Club op rozen. Zulte Waregem was te slordig om blauw-zwart in verlegenheid te brengen en Marvin Pourié kon voorin zo goed als niets klaarmaken.

Onwaarschijnlijk slot
Francky Dury greep in en bracht met Jens Naessens en Mbaye Leye twee aanvallende krachten in de ploeg. Club beperkte zich tot verdedigen waardoor Zulte Waregem meer druk ontwikkelde. Vijf minuten voor tijd kreeg blauw-zwart dan toch het deksel op de neus. Leye trapte onorthodox de gelijkmaker voorbij Ryan. Het stadion ontplofte net als Leye die na maanden blessureleed opnieuw aan het kanon stond. In een dol slot hadden zowel Zulte Waregem als Club Brugge de kans om de drie punten te pakken, maar Nicolas Castillo raakte de paal terwijl tien seconden later Hazard helemaal alleen voor Ryan hoog over schoot. Beide ploegen verliezen twee punten, maar de neutrale supporter was vandaag de winnaar aan de Gaverbeek.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00