Essevee bijt tanden stuk op ijzersterke Köteles en pakt slechts een punt

Geen tweede thuisoverwinning voor Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury was tegen een bijzonder slap Racing Genk doorgaans de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Dat was vooral te wijten aan Laszlo Köteles. De Hongaarse doelman pakte uit met enkele prima saves en schonk de Limburgers zo een onverdiend punt in een bedroevende partij.

Aan de Gaverbeek kwamen twee gretige, maar gehavende ploegen aan de aftrap. Geen Mbaye Leye bij Zulte Waregem. Logisch ook, gezien de zware hersenschudding die hij opliep in Luik. De kapitein zat wel op de bank, al was dat meer als mentale steun voor zijn ploegmakkers. Bij Racing Genk moest een boze Peter Maes centraal achterin Ndidi plaatsen. Kara Mbodj is sinds vandaag immers eigendom van concurrent Anderlecht. "Een gesprek binnen de club dringt zich op", was de Limburgse coach duidelijk vooraf.

In Waregem, waar het stadion nog in volle opbouw is, begonnen beide teams aarzelend aan de partij. Pas na een halfuur kregen de fans een eerste grote kans te zien, maar Igor De Camargo kon van dichtbij de prima mogelijkheid niet verzilveren. Aan de overkant zo mogelijk nog een grotere misser. Steve De Ridder, voor de gelegenheid fungerend als diepste spits, bereikte met een heerlijk hakje de vrijstaande Christophe Lepoint. Die had de 1-0 maar binnen te duwen, maar dat was buiten de prima voetreflex van Laszlo Köteles gerekend. De Hongaar moet zowat de enige op niveau geweest zijn bij de Limburgers. Op slag van rust hield hij Onur Kaya van een doelpunt. Rusten dan maar. Waar is het huisorkest als je het nodig hebt?!

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA

De eerste helft was al niet goed, maar wat dan gezegd over de prestatie van Racing Genk na de pauze. Ongeïnspireerd, zoals vorige week op AA Gent. Niets lukte er vandaag. Tornike Okriashvili liep zich constant te pletter met de bal, tot frustratie van De Camargo. Gelukkig voor de Limburgers stond er tussen de palen een Hongaar prima te keepen.

Als er één team moest winnen, was het wel Zulte Waregem, maar ook de thuisploeg liet het afweten in het slot. Niemand bood zich nog aan of durfde een aanval op te zetten. En zo eindigde de wedstrijd zoals ze begon. Een match om snel te vergeten.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA