Enoh moet vijf speeldagen brommen, Asare gaat vrijuit

Eyong Enoh kreeg een rode kaart voor een stevige ingreep op Brecht Dejaegere en dat levert hem ook vijf speeldagen schorsing op.
BELGA Eyong Enoh kreeg een rode kaart voor een stevige ingreep op Brecht Dejaegere en dat levert hem ook vijf speeldagen schorsing op.
Standard-middenvelder Eyong Enoh heeft vanmiddag geen goede herinnering overgehouden aan zijn zitting voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De 28-jarige Kameroener kreeg maar liefst vijf speeldagen schorsing opgelegd en moet een boete van 1.600 euro betalen.

Van de vijf speeldagen schorsing is er één met uitstel, die op 10 oktober werd uitgesproken, die nu effectief wordt. De 1.600 euro boete is de normale sanctie in verhouding met het aantal schorsingsdagen. Het betekent in elk geval dat de Rouches geen beroep kunnen doen op hun aanjager in de komende vijf wedstrijden. De club besliste immers om niet in beroep gaan tegen de uitspraak. "Standard en Eyong Enoh aanvaarden deze schorsing, in de hoop dat er ook in de toekomst nog zware straffen zullen worden uitgesproken", klonk het in de mededeling van de Luikenaars.

Tweede bezoekje
De Kameroense international speelt nog maar sinds oktober in de Jupiler Pro League, maar was vanmiddag wel al aan zijn tweede bezoekje bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal toe. Mede daarom is de strafmaat zo zwaar. Zijn eerste rode kaart kreeg hij op 5 oktober in zijn debuutmatch tegen Club Brugge voor een drieste ingreep op de Nederlander Ruud Vormer.

Vliegende tackle
Enoh ging afgelopen weekend opnieuw over de rooie in de wedstrijd tegen Gent, toen hij bij een 1-1 stand in de 37ste minuut een vliegende tackle met beide benen vooruit inzette op Gent-middenvelder Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Alexandre Boucaut aarzelde niet en stuurde de Kameroener naar de catacomben. Standard won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

BELGA
BELGA
BELGA

Fysieke integriteit in gevaar
Beter nieuws was er weggelegd voor Nana Asare. De kapitein van AA Gent - die in dezelfde match werd uitgesloten - werd vrijgesproken van een potentiële schorsing. De 28-jarige Ghanees kreeg de uitsluiting voor het onderuit schoffelen van Igor De Camargo. Het Bondsparket leek gisteren onder de indruk van de overtreding want in de vordering vermeldde het dat het ging om "een fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen".

Technisch correcte tackle
De Buffalo's aanvaardden het schorsingsvoorstel van twee speeldagen niet en trokken vandaag naar de Geschillencommissie. Met succes want flankverdediger Asare werd vrijgesproken. "Het ging om een technisch correcte tackle", luidt het besluit. Asare kan dus probleemloos meespelen in de volgende competitiewedstrijd van de Buffalo's op 26 december op het veld van KV Kortrijk.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA