Emotionele Marc Coucke neemt afscheid van KVO: "Een heel lastige avond"

Photo News
Met waterige ogen nam Marc Coucke zichtbaar geëmotioneerd afscheid van zijn KV Oostende. En dat afscheid viel hem zwaarder dan verwacht. "Dit is lastiger dan ik mij had kunnen voorstellen."

Oostende won dan wel van STVV, toch ging alle aandacht uit naar de uittredende voorzitter Marc Coucke. De centrale gast in de Versluys Arena nam na vijf seizoenen afscheid van zijn ‘weireldploegsje’ en dat liet hem niet onberoerd. "Ik zal dit ongelooflijk missen. We hebben hier iets fantastisch opgebouwd", aldus Coucke, die vele geschenken in ontvangst nam. "De avond was lastiger dan ik me had kunnen voorstellen. Ik hou graag de controle en dus had ik alles op voorhand goed doorgenomen, maar met dit scenario heb ik geen rekening gehouden. Een goed glas rode wijn zal straks veel oplossen. Op vijf jaar tijd hebben we hier unieke dingen meegemaakt: we hebben de helft van Oostende naar de Heizel gebracht, gingen met 1.000 mensen naar Marseille en speelden twee keer play-off 1. In de veertig jaar dat ik supporter ben geweest, was KVO nooit een stabiele eersteklasser. Vandaag is ze dat wel."

Anderlecht

Na een korte nachtrust trekt Coucke deze middag naar zijn nieuwe club. ’s Middags wordt hij verwacht in Anderlecht, waar de toekomstige eigenaar zijn ploeg voor het eerst in actie ziet tegen Moeskroen. "Ik zal Oostende heel hard missen, maar nu wacht er mij veel werk. En ik heb echt goesting om mij te smijten. In het begin zal het vooral analyseren zijn. Ik heb mezelf verrast met deze aankoop en ben geneigd om te zeggen: geef mij wat tijd. Anderzijds is geduld opbrengen niet mijn sterkste punt. Het zal geen tienjarenplan zijn. Het potentieel van Anderlecht is ongelooflijk. Momenteel is niet alles perfect, anders hadden ze de club waarschijnlijk ook niet verkocht. We zullen veel werk hebben. Of ik nog in de titel geloof dit seizoen? Goh, ik zie ook de rangschikking, hé. Als je mij morgen laat tekenen voor de tweede plaats, zou ik dat meteen doen. Maar het is en blijft voetbal en dus is alles mogelijk."
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ERIC JANSSENS

  Ik vertrouw die Marc Coucke langs geen kanten

 • Nolle Verdonck

  Coucke past volledig bij anderlecht daar denken ze ook dat alles te koop is. Gelukkig voor hen neemt hij hun schulden over.

 • eddy willems

  Enkel lafaards verlaten een zinkend schip, en geloof mij tussen dit en twee jaar is het gedaan met Oostende want ze hebben veel schulden aan Coucke.

 • Peter Engelen

  Bij deze werd de betekenis van het woord clubliefde definitief ter dood veroordeeld.

 • Dirk Van der Weeën

  Daar in de marollen zit hij op zijn plaats,hij kan s'zondags op het Vosseplein gaan staan.