Elleboogstoot kost Enoh drie speeldagen schorsing, El Messaoudi en Malinovskyi gaan vrijuit

Lewis Enoh in duel met Dimitrios Goutas.
Photo News Lewis Enoh in duel met Dimitrios Goutas.
De Geschillencommissie van de KBVB heeft een schorsing van drie speeldagen en een boete van 1.200 euro opgelegd aan Lokeren-aanvaller Lewis Enoh voor "een opzettelijke elleboogslag".

Tijdens het duel in Sint-Truiden op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League plantte Enoh tijdens een luchtduel zijn elleboog tegen de kin van Dimitrios Goutas. Scheidsrechter Laforge, die Lokeren uiteindelijk twee rode kaarten zou geven, stond niet goed gepositioneerd en bestrafte de fase niet. Na de tussenkomst van de Reviewcommissie kreeg het incident alsnog een disciplinair staartje. Laforge gaf vandaag toe dat hij rood had moeten trekken. "Hij gebruikte de arm als wapen", getuigde de ref. Enoh is geschorst voor de verplaatsing naar Club Brugge (10/12), de derby tegen Waasland-Beveren (16/12) op Daknam en de uitwedstrijd tegen Antwerp (21/12). Lokeren, dat zijn kat stuurde naar de zitting van de Geschillencommissie, gaat wellicht niet in beroep. Enoh werd in 2015 ook al geschorst voor een gelijkaardig incident.

De Geschillencommissie legde geen bijkomende sanctie meer op aan middenvelders Ahmed El Messaoudi (KV Mechelen) en Ruslan Malinovskyi (KRC Genk), die in hun onderlinge duel in de achtste finales van de Beker van België rechtstreeks uitgesloten werden. In een tumultueuze eerste helft werd El Messaoudi al na vijf minuten van het veld gestuurd, nadat hij Thomas Buffel had neergehaald en zo een scoringskans had ontnomen. KV Mechelen, dat na verlengingen uit de beker werd geknikkerd, vond dat zijn speler al genoeg was gestraft - hij speelde immers 115 minuten niet mee - en trok naar de Geschillencommissie. Met succes, ook dankzij het gunstige disciplinaire verleden van El Messaoudi, die nooit eerder een rode kaart kreeg.

Een halfuur later moest ook Genk met tien man voort na een opstootje tussen Hassane Bandé en Malinovskyi. Die laatste werd aangelopen door de Burkinees van Malinwa en stak daarop zijn voet uit. Bandé ging theatraal neer, waarop de Oekraïener rood kreeg. "In tegenstelling tot het scheidsrechtersverslag is er geen sprake van een trap, maar eerder van een lichte tik met de voet. De fysieke integriteit van Bandé kwam nooit in gevaar", verklaarde de Geschillencommissie, die ook rekening hield met het blanco strafblad van Malinovskyi en de vroege uitsluiting, de vrijspraak.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Dekeukelaere

  spajic van anderlecht ??? iedere week hetzelfde !!

 • Peter Debrouwer

  Enoh had maar bij Anderlecht moeten spelen, dan mag je dat wekelijks ongestraft doen !

 • gert lans

  Je voelt de hand van Verhaeghe ,twee maten en twee gewichten !

 • Dany Herman

  Harbaoui doet dat bijna wekelijks en daar maalt niemand om reden: hij speelt bij Anderlecht