Eleven Sports stelt tv-plan voor: enkel Belgisch voetbal kost 10,99 euro, volledig pakket 14,99 euro

Het Belgisch voetbal is de komende vijf jaar op Eleven Sports te zien.
BELGA Het Belgisch voetbal is de komende vijf jaar op Eleven Sports te zien.
Zoals bekend raakte na de onderhandelingen van het tv-contract, zullen de wedstrijden van de Jupiler Pro League vanaf volgend seizoen op Eleven Sports te zien zijn. Er komen in totaal drie kanalen met elke week 20 uur aan nieuwe content specifiek voor Belgisch voetbal. Enkel Belgisch voetbal zal de kijker 10,99 euro per maand kosten, een volledig pakket waarbij ook internationaal voetbal te zien is zou 14,99 euro bedragen. 

Er komen in tegenstelling tot wat we gewoon zijn geen studio-analyses. Een bewuste keuze volgens Eleven Sports. De bedoeling is om meer in te zetten op de beleving in het stadion. Er komt een lijnreporter en de analyses zullen gebeuren in mobiele studio’s in en rond stadions.

De verschillende paketten die Eleven Sports aanbiedt.
PJC De verschillende paketten die Eleven Sports aanbiedt.

“Dit is een historische dag voor Belgisch voetbal en Eleven Sports”, begon Guillaume Collard, de managing director van Eleven Sports. “We begrijpen dat het een moeilijke keuze was voor de clubs. We bedanken de clubs en Pro League voor het vertrouwen. We bestaan nog maar vijf jaar en ons doel was altijd de grootste sportzender in het land worden. We willen er zijn voor de fans, dagelijks: 750.000 gezinnen kunnen ons elke dag bekijken.”

“Fans en clubs moeten elkaar kunnen terugvinden. We gaan inzetten op verschillende schermen en platformen en op sociale media. Het is de bedoeling onze visibiliteit te maximaliseren. We lanceren drie nieuwe kanalen in beide landstalen, zes kanalen dus in totaal. De Pro League en Eleven Sports integreren daarin qua branding. ‘Fan engagement’ is ons stokpaardje.”

Jan Mosselmans.
BELGA Jan Mosselmans.

Eleven Sports presenteerde ook zijn team van commentatoren en analisten, die volgend seizoen de Jupiler Pro League zullen volgen. Aan Vlaamse zijde krijgt commentator Filip Joos het gezelschap van analisten Gunther Van Handenhoven en Gilles De Bilde. Aan Franstalige zijde zijn Philippe Albert, Alexandre Teklak en Nordin Jbari de grote namen.

De komende weken zullen nog enkele nieuwe namen gelost worden. “Enkele contracten zijn al afgerond, sommige ‘transfers’ zitten nog in de pijplijn. De komende dagen en weken zullen we zeker nog nieuwe, en grote, namen kunnen voorstellen als deel van ons team”, verzekerde Jan Mosselmans, Head of Content bij Eleven Sports. De namen van VRT-gezichten Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana circuleren alvast.

Lees ook:

Pro League maakt kalender voor 1A bekend: Club start tegen Charleroi, Anderlecht opent op veld van STVV en meteen match op maandag

Gaan de mensen van decoder moeten veranderen om voetbal te bekijken? CEO Eleven Sports doet plannen uit de doeken (+)
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Nu nog een pakket voor enkel Vlaams voetbal voor 6,99 euro. Dat klinkt niet alleen beter maar is ook nog stukken goedkoper.

 • Lucas Janssen

  Een reusachtige rotzooi, veel ambras in sommige huishoudens. Ik ga op maandag mijn krantje lezen dan weet ik het ook.

 • Marc Masure

  750.000 gezinnen waar gaan ze die halen, bij orange? Denk het niet.

 • Jules Steenwinckel

  Als ik moet betalen om voetbal te zien nee dank u zelfs niet 1 cent is me dat waard .

 • Ilse Huyghe

  Allemaal goed en wel, maar als Telenet geen deal sluit voor overname van de beelden, zijn we weer verplicht om een ander abonnement te nemen.