Efficiënt STVV dient Charleroi pijnlijke thuisnederlaag toe

Photo News
STVV heeft Charleroi met een pijnlijke nederlaag opgezadeld. Suzuki scoorde bij z’n eerste basisplek, Botaka vanop de stip en Boli in het slot na een knappe uitgespeelde aanval zorgden voor de 0-3-eindstand. 

De teambuilding aan de kust deze week deed de jongens van Marc Brys deugd. Het eerste halfuur was gelijkopgaand, maar het waren de Limburgers die op voorsprong kwamen op een moment dat Charleroi de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Yuma Suzuki (34.), voor het eerst in de basis bij STVV, nam een voorzet van De Bruyn mooi mee en schoof de 1-0 voorbij doelman Penneteau.

Suzuki.
BELGA Suzuki.

In de tweede helft een gelijkaardig scenario: Charleroi begon steeds meer druk uit te oefenen, het middenveld van Sint-Truiden leek te bezwijken, maar net dan kwam de 2-0. Dessoleil raakte de bal met de arm, de VAR greep in, een penalty volgde en Jordan Botaka (68.) miste zijn elfmeter niet. Henen leek tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar stond buitenspel en werd afgevlagd. In de blessuretijd kwamen de Kanaries nog met een mooi uitgespeelde aanval, Yohan Boli (90+1.) rondde netjes af: 3-0.

In het klassement blijft Charleroi zevende met zijn elf punten, Sint-Truiden telt er evenveel maar is door een minder doelsaldo pas negende. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Sterk prestatie van Sint-Truiden ... Lekker 3 punten mee naar huis ......! Succes verder

  • Jean Pierre Van den Berghe

    Heb naar die match gekeken. Zalig zonder Filip Joos.