Eerste driepunter voor Westerlo na spektakelstuk tegen OH Leuven

Na een waar spektakelstuk - vooral na de rust dan toch - heeft Westerlo zijn eerste driepunter van het seizoen gepakt. Tegen OH Leuven, dat twee gezichten toonde, wonnen de Kemphanen met 3-2. OH Leuven kwam in de eerste helft op voorsprong via Kostovski, maar net voor de pauze maakte Apau gelijk. Na de rust vonden de Leuvenaars Van Langendonck en de paal op hun weg. Westerlo scoorde wel via Petkovic en Gounongbe. Een late goal van Kostovski kon niet vermijden dat OH Leuven met een 0 op 9 achterbleef.

Westerlo verzamelde tot dusver 1 op 6 (een gelijkspel tegen landskampioen AA Gent en een nederlaag bij KV Oostende) en dus moesten de Kemphanen vandaag oogsten om uit de gevarenzone te geraken. De bezoekers uit OH Leuven zaten in hetzelfde schuitje na twee opeenvolgende nederlagen. De thuisploeg startte gretig en dreigde een eerste keer via Schouterden. Ook Aoulad ging zijn kans, maar het Westelse vlammetje doofde al snel. OH Leuven speelde vooral vanuit een goede organisatie, maar voetballend stelden de manschappen van Jacky Mathijssen enigszins teleur.

Verdiende gelijkmaker
Tegen de gang van het spel in klommen de bezoekers toch op voorsprong. Na een ingestudeerde hoekschop knalde Kostovski de bal tegen de touwen. Westerlo was van slag en het verloor de controle over de partij. Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen de Kemphanen nog eens opzetten, maar De Ceulaer kende pech bij de afwerking. Rechtsachter Apau toonde zich wel trefzeker met een afgeweken schot.

Fris voetbal
Na de pauze toonde OH Leuven een heel ander gezicht. Met fris combinatievoetbal brachten ze de Westelse verdediging regelmatig in de problemen. Het enige minpunt was de efficiëntie. Een voetreflex van Van Langendonck voorkwam de 1-2 van uitblinker Croizet en even later keken de bezoekers tegen een 2-1 achterstand aan. Petkovic kreeg alle ruimte om uit te halen en de linksachter zag zijn lage schuiver in de verste hoek belanden. OH Leuven bleef niet bij de pakken zitten en trok onmiddellijk ten aanval. Remacle en Croizet vonden een sterk keepende Van Langendonck op hun weg en bij een nieuwe poging van Croizet wilde ook de paal niet meewerken aan een Leuvens feestje.

Deksel op de neus
OH Leuven kreeg het spreekwoordelijke deksel op de neus: Gounongbe kopte een voorzet van De Ceulaer op acrobatische wijze voorbij Riou. OH Leuven gaf niet op en Kostovski zorgde met een kopbal voor de verdiende aansluitingstreffer. Westerlo ontsnapte nog tweemaal aan de gelijkmaker, maar pogingen van Croizet verdienden beter. De bezoekers moesten in de slotfase met z'n tienen voort na een rode kaart voor Asamoah. Westerlo kan met 4 op 9 met vertrouwen uitkijken naar de volgende speeldagen terwijl een verdienstelijk OH Leuven puntenloos achterblijft.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA