Ga naar de mobiele website
^ Top

Een Brugse voorsmaakje op play-off 1: 3-5-2, 4-5-1 of toch gewoon 4-3-3?

Dat de Bruggelingen tactisch tot de polyvalentste aller Belgen behoren, is al langer geweten.
Photo News Dat de Bruggelingen tactisch tot de polyvalentste aller Belgen behoren, is al langer geweten.
Izquierdo en Limbombe in de lappenmand, Refaelov en Rotariu weg met hun respectievelijke nationale ploeg. Weg flankspelers. Dus is Michel Preud'homme op stage in Marbella wel gedwongen om af te stappen van zijn vertrouwde 4-3-3. Een voorsmaakje op play-off 1.

Preud'homme heeft altijd al een voorliefde gehad voor tactische variaties. Niet voor niets verdiept hij zich soms urenlang in het bestuderen van opstellingen en looplijnen. Als het enigszins kan grijpt hij terug naar de 4-3-3 waarmee hij sinds zijn komst in september 2013 zo graag uitpakt, maar hij is niet vies van een wijziging in zijn team. Herinnert u zich nog hoe Club eind januari op Standard in een 3-5-2 startte en na een uur naadloos overschakelde naar de vertrouwde 4-3-3. Met een droge 0-3 als gevolg.

Dat de Bruggelingen tactisch tot de polyvalentste aller Belgen behoren, is al langer geweten. Het is het resultaat van jarenlang drillen door MPH. In die mate dat de spelers zich soms zelf niet bewust zijn van welk systeem ze nu juist spelen. Ook al omdat het soms maar om vijf of tien meter verschil gaat. 'Nuances' waardoor iemand wat hoger gaat staan op links of rechts of net iets meer gaat inzakken. 'Nuances' die ook bepalen welke benaming een systeem juist krijgt. Is het nu een 4-3-3 of een 4-5-1? En is het nu een 3-5-2 of een 3-4-3? Hoe dan ook, zal het voor de tegenstanders puzzelen worden om ten eerste al uit te zoeken welk systeem Club zal hanteren en er vervolgens een antwoord op te vinden.

Welke spelers er in die andere systemen dan aan bod zouden komen, welke de vaste waarden zijn en wie er zou kunnen uitgroeien tot de Brugse joker lees je op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

Photo News
José Izquierdo zwoegt in Marbella.
Photo News José Izquierdo zwoegt in Marbella.
Photo News
Photo News2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Michael Maebe

    Word maar all bang brugge haters want club komt terug ! Fit en voll vertrouwen .

  • Ragnar Lothbrock

    Zijn dat de goals die ze stuk voor stuk , match na match gaan tegen krijgen 3-5-2 3-4-3 4-3-3

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00
Meld een bug