Edmilson schenkt STVV gedroomde revanche tegen ex-coach Ferrera

De terugkeer naar Stayen is er eentje in mineur geworden voor Yannick Ferrera. Op bezoek bij ex-club STVV ging de coach van Standard roemloos met het kleinste verschil onderuit. Een sterke Junior Edmilson zette na rust zijn penaltymisser van in de eerste helft recht: 1-0. Met nog een kwartier te gaan sloeg de motor van de Rouches eindelijk aan. Gelukkig voor de Kanaries keepte William Dutoit alweer een beresterke partij. Nederlaag nummer acht voor Standard, dat begint pijnlijk te worden.

"Als ik op dit veld kom, voel ik me niet meer thuis." Getekend, Yannick Ferrera. Woorden die pijn doen op Stayen, waar de coach van Standard tot voor kort op handen werd gedragen. Zijn vertrek naar Luik liet een wrange nasmaak achter in de Limburgse monden. Eentje die Junior Edmilson met een rake knal - voor een stuk - wegspoelde.

"We hebben de beste doelman uit de Jupiler Pro League", liet Edmilson weten na afloop. Op basis van deze wedstrijd had hij zéker een punt. Wat een prestatie van de Franse goalie. In het slot, toen de Standard eindelijk kwam opzetten, hield hij de nul met enkele knappe saves op het bord.

"Niet gekomen om te voetballen"
"We waren niet gekomen om hier te voetballen", verraste Ferrera na de wedstrijd. "Club Brugge en Racing Genk hebben dat hier geprobeerd en verloren. We wilden goed verdedigen en op de tegenaanval loeren. Het plan was uitstekend uitgevoerd, buiten het ene foutje bij de tegengoal. We zijn nog steeds goed bezig, hoor."

Lees nu het verslag van onze man in Sint-Truiden op HLN SPORT PLUS, nu één maand GRATIS!

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00