Ga naar de mobiele website
^ Top

Dury: "Wij hebben vijf spelers boven de 30, ik kan niet iedereen meenemen tot ze 40 zijn"

Francky Dury was vanavond te gast in Extra Time en deelde zijn visie over de toekomst bij Essevee
BELGA Francky Dury was vanavond te gast in Extra Time en deelde zijn visie over de toekomst bij Essevee
Het zijn bewogen dagen voor Francky Dury. Zaterdag was er de bekerwinst, gisteren werd die triomf gevierd, en vanavond blikte hij in Extra Time onder meer vooruit op de toekomst van de club. Het 59-jarig clubicoon aan de Gaverbeek liet onder meer zijn licht schijnen over een eventuele contractverlenging van Mbaye Leye.

Leye vertelde recent dat hij nog zeker één seizoen actief blijft bij Zulte Waregem. "Wat mij opvalt bij Leye is dat hij zich heel makkelijk op een andere positie kan aanpassen. Hij heeft genoeg voetbalintelligentie om zich snel in te passen. Ik vind dat een belangrijk deel van het moderne voetbal", zo zei Dury.

"We zitten met vijf spelers die boven de dertig zijn: De Fauw, Lepoint, Kaya, Cordaro én Leye. Die spelers gaan volgend seizoen hun laatste contractjaar in. Zij weten ook dat ik niet iedereen kan meenemen tot ze 40 jaar zijn. Dus we zullen volgend jaar de beslissing moeten nemen. Ofwel doen ze het zeer goed, en verlengen we. Ofwel moeten we stilaan aan vervanging denken. Wij moeten in elk geval verjongen."

Mbaye Leye gaat volgend seizoen laatste contractjaar in
BELGA Mbaye Leye gaat volgend seizoen laatste contractjaar in
BELGA
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug