Dury: “Het is alleen de vraag wannéér Club kampioen wordt”

Photo News
Philippe Clement begon ervan te blozen. Na afloop stak collega Francky Dury één grote lofzang af voor zijn tegenstander.

“Club is een machine. Ik zie niet in wie ze kan afstoppen dit seizoen. Echt, wie wil pronostikeren, moet zich niet afvragen wié kampioen wordt, maar alleen wanneer. Ze zijn op alle facetten out of competition.”

Toch bleef Essevee wel lang uitzicht houden op een punt, maar Larin schoot een zeldzame kans via Mignolet naast. “We geloofden dat we konden terugkeren. Maar tijdens ons beste moment, net na rust, voelden we dat het nog beter moest. Club kwam namelijk heel makkelijk weer in de match. Finaal mogen we blij zijn dat het slechts 0-2 is. Er is één voordeel: we spelen maar twee keer tegen Club dit seizoen. Misschien vier keer? (lacht) Laat het ons hopen, maar dan ga ik Philippe vooraf eens bellen.”

Voor Ewoud Pletinckx was het de eerste kennismaking met Club Brugge. “Voor mij was het een lastige match, wat eigenlijk niet abnormaal is als je de kwaliteit ziet in hun voorlinie”, zei de 19-jarige verdediger. “Dit team is met voorsprong het beste waar ik tegen speelde dit seizoen.” 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Loockx

  Het is niet dat Dury het tactisch niet goed bekeken heeft, het is gewoon dat hij niet die kwaliteiten in de ploeg heeft om Club af te stoppen. Als Vormer diep ging konden de ZW middenvelders gewoon niet volgen. En Vanaken veel meer ruimte, omdat ze hem ook niet konden volgen. Simpel, een klasse beter, maar dat is geen schande, dit Club speelt er los door dit jaar. En dat heeft Dury ook gezien. En wie daar moeite mee heeft ,heeft pech.

 • André Christiaens

  @danny buyse, ik ken nu wel iets van voetbal, dat FCB met 0-5 kon winnen is een ander gegeven, maar het is niet zo. Het was echt armzalig om zien, ik ben sup van FCB, als je op de 94' maar uw 2de doelpunt maakt wat ben je dan, dan ben je niet beter dan Zulte. Club heeft 4 maal op doel geschoten, meters naast, ben je dan dominant in het spel. Wat hebben de twee buiten spelers er van gebakken, nul comma nul, er is geen enkele hoekschot goed getrapt geweest.

 • Paul Van den Bruel

  Al die open kansen door Club missen is tegenwoordig het groot mankement bij Club. Eén van de volgende speeldagen zal het daardoor eens volledig mislopen. Dat is de reden waarom ze nog ver van kampioen zijn.

 • danny buyse

  @André, Club was de veel betere en dominante ploeg door meer dan 60% balbezit. Als een speler alleen op de doelman afgaat en hij schiet hem naast noemt u dat dan geen doelkans enkel en alleen maar omdat hij hem naast schiet? Dat is dan de eerste keer dat ik dat in mijn leven hoor. Als Club maar aan 70% had afgewerkt wonnen ze makkelijk met 0-5. Nu hadden ze aan 25% afgewerkt.

 • Tom Haezebrouck

  André Christiaens heb jij de wedstrijd eigenlijk wel gezien. Ze kwamen er niet aan te pas en volgens mij ben jij geen fcb supporter.