Dury: "Club? Ik heb nog een lang contract bij Zulte Waregem en ik amuseer me hier"

kos
Vaste afspraak na elke speeldag van de play-offs: de Facebook Live met een prominente figuur uit het (Belgische) voetbal. Vandaag aan de beurt: Francky Dury (59). De coach van Zulte Waregem blikte terug op de vierde speeldag van play-off 1. Hieronder een samenvatting.

Dury over de ambitie van Zulte Waregem in PO1
"Voor de start van play-off 1 was onze ambitie vrij duidelijk: we wilden zo hoog mogelijk eindigen. Maar door het verlies op Charleroi van afgelopen weekend, moeten we realistisch zijn. Kampioen zullen we niet worden en de tweede plaats zou voor ons geen goede zaak zijn. We moeten gaan voor de derde of vierde plek. Tot nu toe hebben we wel een behoorlijk parcours gereden in PO1. We speelden een prima helft tegen Anderlecht en twee goede matchen tegen KV Oostende en Club Brugge. De minste wedstrijd was op Charleroi."

Dury over de zomertransfers
"We moeten ons in de as van de ploeg versterken. In alle rangen. Meïté en Lerager zullen vertrekken, denk ik. Dus is het belangrijk om op die posities versterkingen binnen te halen. Ook naast Mbaye Leye, die een schitterend seizoen speelt, moet er iets bij. We hebben snelheid nodig voorin."

Meïté (vooraan) en Lerager verlaten volgens Francky Dury de club meer dan waarschijnlijk deze zomer.
BELGA Meïté (vooraan) en Lerager verlaten volgens Francky Dury de club meer dan waarschijnlijk deze zomer.

Dury over de mogelijke interesse van Club Brugge
"Eerlijk? Ik heb een lang contract bij Zulte Waregem en ik amuseer me hier. Ik bekleed hier als coach en sportief directeur ook een dubbele functie. Dit is een mooie club met een mooi project. Zolang ik me hier amuseer, zie ik geen reden om te vertrekken. Of ik niet opensta voor andere clubs? Dat zijn hypothetische vragen. Voor mij is het simpel: ik heb hier nog een lang contract en ik amuseer me. De rest zien we wel. Er is tot op vandaag alleszins nog geen enkel contact geweest met Club."

Dury over de topper in het Astridpark
"Anderlecht zit in een flow. Die club heeft dit seizoen een metamorfose ondergaan. Het accent ligt nu meer op duels en de omschakeling. En ze winnen. Na hun nederlaag bij ons hebben ze, denk ik, 14 of 15 wedstrijden op rij gespeeld zonder nederlaag. Dat samen met de uitstekende Europese campagne heeft Anderlecht vertrouwen gegeven. De opener van PO1 bij ons was een 'close game'. We konden even goed met 2-1 gewonnen hebben van Anderlecht, maar ze scoren op de goede momenten. Op Old Trafford speelden ze een prima partij. Dan voel je de vermoeidheid niet. Dat in tegenstelling tot Club, dat op zoek is naar zijn beste vorm op het slechts mogelijke moment."

"Anderlecht scoort altijd op de goede momenten"
Photo News "Anderlecht scoort altijd op de goede momenten"

Dury over de wedstrijd tegen AA Gent
"Na de wedstrijd tegen Charleroi werd ik aangepakt door een journalist. Ik was wat verrast door zijn vraag of de spelers nog gemotiveerd zijn. Ik zie totaal geen signaal van demotivatie. Als mijn team verliest, verlies ik ook. Zelf zou ik ook liever hebben dat de bekerfinale gespeeld wordt na de play-offs. Het zou alleszins logischer zijn en dan kom je dit soort situaties niet tegen. De match op AA Gent wordt moeilijk. De Buffalo's strijden nog volop om de derde en zelfs tweede plaats. Maar als we de opmerking krijgen van buitenaf dat we niet gemotiveerd zijn, dan moeten we daar op reageren."

Dury over Sander Coopman
"Coopman heeft zich heel goed ontwikkeld. Veel mensen vergeten dat, maar eigenlijk komt hij uit de jeugd van Zulte Waregem. Hij is een kind van het huis, Sander woont hier ook heel dichtbij. We kenden die jongen en zijn kwaliteiten. Coopman kan op meerdere posities spelen en hij heeft voetballend vermogen. Hij moet alleen nog explosiever worden. Ik zou hem graag houden, ja. Omdat ik denk dat hij hier meer speelgelegenheid zal krijgen. Maar alles hangt natuurlijk af van Club Brugge."