Duarte weken out, Mechele enige fitte centrale verdediger

Duarte liep een scheur in de rompspier op.
photo_news Duarte liep een scheur in de rompspier op.
Timmy Simons zal de komende matchen wellicht vaker een rij achteruit moeten. Na het uitvallen van Duarte op Daknam, schoof de aanvoerder al naar de centrale defensie. Omdat Duarte een scheur in de rompspier opliep, zal hij wellicht enkele weken out zijn. Mechele is nog de enige fitte centrale verdediger.

Een absolute domper op de 0-3-zege op Daknam was voor Club Brugge gisteren het uitvallen van Oscar Duarte. De Costa Ricaan blesseerde zich nog voor de pauze en stapte na de rust noodgedwongen van het veld.
Een scheur in de rompspier zal de verdediger wellicht enkele weken van het veld houden. Ook Engels (herstellende van een contractuur) en Larsen (net terug na een maandenlange revalidatie) zijn geblesseerd, waardoor middenvelder Timmy Simons een rij terugzakte.

De kans dat de 'controleur' ook volgende week tegen KV Oostende als verdediger zal spelen, is bijzonder groot. Simons bewees bij zijn eerdere passage in Brugge, maar ook bij Nürnberg, PSV of als international dat hij ook achterin uit de voeten kan. "Het was een tijdje geleden, maar goed: als de nood het hoogst is,kan ik ook op die positie spelen", zegt Simons in Het Laatste Nieuws. "Ik maak er geen probleem van. We zullen deze week zien hoe het met Björn (Engels) gaat. Als die kan aanpikken, heeft de coach een extra optie."

Timmy Simons juicht na zijn omgezette strafschop. De komende weken zal hij vaker als centrale verdediger moeten depanneren.
Photo News Timmy Simons juicht na zijn omgezette strafschop. De komende weken zal hij vaker als centrale verdediger moeten depanneren.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00